Art terapija i kreativnost (Dijana Skrbina)

Ovo djelo rezultat je dugogodišnjeg predanog i marljivog skupljanja materijala i autoricinog rada sa studentima te je nastalo kao odgovor na uocene potrebe nastave i prakse. Moze posluziti kao suvremeno nastavno štivo prikladno za uporabu u nastavi na ucilištima i fakultetima medicinskih, društvenih i humanistickih znanosti, osobito u edukaciji studenata radne terapije, edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, odgojnih znanosti, socijalnog rada i psihologije. Medutim, djelo je namijenjeno i svima koji zele saznati nešto novo ili produbiti postojeca znanja o ovom zadivljujucem i samo covjeku svojstvenom podrucju.

Dr. sc. Renata Pinjatela Sveucilište u Zagrebu, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet

Art terapija kao forma neverbalnog izrazavanja misli i osjecaja ima posebnu vaznost u psihijatriji. Od velike pomoci moze biti u dijagnostickoj proceduri, a poznati su i brojni benefiti art terapije u procesu lijecenja bolesnika s razlicitim psihickim poremecajima i bolestima.

Zelim istaknuti i pohvaliti autoricu što je u svom udzbeniku dovoljno velik prostor dala primjeni art terapije kod djece s dijagnosticiranim hiperkinetskim sindromom ili sindromom deficita paznje (ADHD), autizmom, poremecajem u intelektualnom razvoju, kod zlostavljane djece, kao i kod osoba s ovisnickim ponašanjem.

Prim. dr. sc. Nevenka Cop, neuropsihijatar

  • ISBN: 978-953-251-151-2
  • Izdavac: Veble commerce
  • Godina: 2013.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 250

Cijena: 116,10 kn