Bijeg (Heleen van Royen)

Glavna junakinja Julija de Hrot ima trideset šest godina. Na prvi pogled ništa joj nedostaje, ali stvarnost je drukcija. Njezin je brak bez strasti, guši je obiteljski zivot i kucanske obaveze.
Jednog dana donosi radikalnu odluku i odluci napusititi obiteljsko gnijezdo. Suprug joj namece griznju savjesti i pokušava je zadrzati sentimentalnim manipulacijama, gurajuci joj djecicu uz skute. Medutim, Julija ostaje dosljedna svom naumu, crpi posljednji atom snage, prekida pupcanu obiteljsku vrpcu i bjezi u avanturu samospoznaje.
Na tom je putovanju prati duh njezinog mrtvog brata Jimmyija, koji je uskrsao samo u njezinoj glavi, i s kojim vodi razgovore u trenucima nesigurnosti i dvojbe. On je bodri, on je savjetuje, ali on je i sputava.
Kako ce završiti zena koja je odbacila sve uzuse društveno prihvatljivog ponašanja, procitajte na stranicama ove suvremene, tvrdo kuhane erotsko-oslobodilacke proze.

Heleen van Royen (1965.) suvremena nizozemska spisateljica. Autorica bestselera "Sretna domacica" i "Boginja lova", kao i zbirke tekstova iz stalne rubrike "Što bi da si za njega udata". Djela su joj dosad prevedena na osam jezika, a 2006. prema romanu "Sretna domacica" snimljen je film, a prije toga tekst je adaptiran za kazališnu predstavu koja je postigla velik uspjeh u Nizozemskoj. Nakon "Bijega", van Royen je objavila roman "Nestašne, knjigu o zenama, erotici i finom donjem rublju".

  • ISBN: 978-953-195-907-0
  • Izdavac: Znanje
  • Godina: 2010.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 312

Cijena: 59,00 kn