Blagovati na tragu klasika (Irena Luksic)

Blagovati na tragu klasika knjiga je za sladokusce, ljubitelje dobrog štiva i fine hrane. Na njenim su stranicama upisani sretni trenuci iz sedamdesetak vrhunskih djela svjetske knjizevnosti objavljenih u biblioteci Na tragu klasika u razdoblju od 2004. do 2011. godine. Svojevrsni su to nastavci romana i prica, ono "još, još" za kojim citatelj cesto vapi nakon što dode do kraja odabranog teksta. Tada bi htio još nešto saznati o junacima, o onome što se dogadalo prije (ali i poslije) price, pa još o simpaticnim kucnim ljubimcima i njemu slicnim ljudima iz zbilje, još nešto o zanimljivim idejama te osobito o jelima koja su s ljubavlju ulagana u (nevidljivi) rast svega što postoji. Taj nastavak omiljene lektire s novim biljezenjima, s malom revijom hrane i pica i novim spoznajama o svijetu u kojem zivimo knjiga je koju drzite u rukama. Ima tu i zgoda iz zivota urednice, povlaštenih recepata iz kuhinje uglednih knjizevnika, mišljenja o knjigama s internetskih foruma, isjecaka iz novina, svega!
Dakle kuhajte citajuci! Pomoci ce vam recepti za delicije koje se mozda nikada nisu našle na vašem stolu, a koje ce, kad ih pripremite po napucima vrhunskih kuhara, dati nov smisao vašim dnevnim i svecanim obrocima.
Isto tako – citajte jeduci. Dok spravljate još jedan rucak ili veceru, pomislite na autore i knjizevne junake koji su jeli baš to što ce se naci na vašem tanjuru. Procitajte knjige u kojima se blaguje kao u vašoj kuci.
Jednom procitane knjige isto su što i jednom rodeni ljudi: one rastu, razvijaju se i oplemenjuju svakoga koga dotaknu. Ostavljaju trag. Intrigiraju. I naznacuju nove putove u nepoznato. To je otprilike tlo ili ozracje vrhunskih knjiznih serija. Biblioteka Na tragu klasika od pocetka je imala vazno poslanstvo da svakodnevno napucuje "obican" zivot odabranim knjizevnim dvojnicima i širi istinu, veliku istinu, da nitko nije sam na svijetu. Da obilno hrani i sacuva nešto od nestajanja. Da svakog svog citatelja ucini umjetnikom i znalcem.

  • ISBN: 978-953-260-151-0
  • Biblioteka: Na tragu klasika
  • Izdavac: Disput
  • Godina: 2011.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 432
  • Format: 12,5×20 cm

Cijena: 162,00 kn