Boje, stilovi i tehnike – Uredenje doma (Emma Calerry)

Ako zelite potpuno promijeniti te osvjeziti izgled vašeg doma, najbrzi i najprihvatljiviji nacin je pomocu boje. Medutim, opsezan izbor boja i efekata koji se bojenjem mogu postici mogu vam prouzrociti probleme vec i kod najjednostavnijih odluka. Prije no što donesete konacnu odluku, pogledajte sve ideje predstavljene u ovoj knjizi.

Knjiga "Boje, stilovi i tehnike – uredenje doma"  je praktican vodic o percepciji boja, koje sheme boja su medusobno komplementarne (jer ne postoji loša boja: samo loše kombinacije), i kako ih postici.

Pocinje sa nekoliko poglavlja, pri cemu svako istrazuje drugacije boje (na primjer, pastelne boje ili mediteranske nijanse), pokazujuci kako ove palete izgledaju u kombinacijama te sa harmonijskim ili kontrastnim bojama. Ova poglavlja takoder pokazuju dijelove prostorija dekorirane u razlicitim shemama boja kako biste mogli prosuditi njihov ucinak i razumjeti kako boja odreduje ugodaj u domu.

Potom slijedi opsezan vodic kroz odabir efekata koji se postizu bojenjem te efektima miješanja i uskladivanja sa bojama i predmetima i namještajem u prostoriji. Takoder cete naci praktican savjet o tome trebate li svoj projekt pokušati izvesti sami ili za to trebate profesionalca. Prije no što nastavite, vrijedno je upoznati se sa bojama opcenito.

Ukratko:

– Više od 1000 kombinacija boja na ilustracijama i fotografijama, koje nude svjeze stilske ideje za vaš dom, od suvremenog uredenja do lijepih pastelnih boja
– Osnovne tehnike bojenja, od povlacenja boje do struganja drva, zdinih slika do marmoriranja
– Ilustracije koje vam omogucuju pogled na niz prostorija u razlicitim shemama boja kako biste mogli odabrati upravo onaj izgled koji vam odgovara
– Kljucni savjeti za odabir boja koje odgovaraju vašem stilu, domu i financijskim mogucnostim

  • ISBN: 978-953-251-112-3
  • Izdavac: Veble commerce
  • Godina: 2010.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 240
  • Format: visina 28 cm

Cijena: 220,00 kn