Bonton za djecu i mlade (Sheryl Eberly, Caroline Eberly)

Svakog dana jedno pravilo – upoznajte svoje dijete sa 365 pravila i obicaja lijepog i uljudnog ponašanja kako bi izraslo u samouvjerenog i sretnog covjeka!
Kako se ophoditi prema prijateljima, roditeljima, bakama i djedovima, vršnjacima i odraslima, kako odgovoriti na telefonski poziv, kako i kada koristiti mobitel, kako se ponašati na internetu i društvenim mrezama poput Facebooka ili Twittera, kako se zaštititi od zlostavljanja putem interneta i mobitela, kako se ponašati na putovanjima, javnim mjestima, u muzejima, kazalištu, crkvi, na svecanim dogadajima…
Bonton za djecu i mlade knjiga je koja ce upoznati djecu i mlade s pravilima uljudnog ponašanja. Uljudno ponašanje oblik je ophodenja kojeg bi trebala, na prvom mjestu u obitelji, usvojiti sva djeca. Uljudno ponašanje trebalo bi poucavati i odrzavati i u vrticu, osnovnoj i srednjoj školi, pa i na sveucilištu, jer se vec na svim tim mjestima primjecuju ociti znakovi nedovoljnog poznavanja uljudnog ponašanja. Kako uljudno ponašanje uvijek znaci iskazivanje poštovanja prema drugim ljudima, ali i kontroliranje vlastitih emocija, prohtjeva i zelja, ono je uvijek nuzno kako bi se uspostavili i odrzavali skladni odnosi medu ljudima.
No nedostatak poznavanja uljudnog ponašanja cesto onemogucuje i najdobronamjernijim roditeljima da svojoj djeci prenesu pravila uljudnog ophodenja jer ih uvijek i sami ne poznaju, pa je stoga knjiga poput Bontona za djecu i mlade iznimno vazna i korisna. Jasno i pregledno napisana, s mnogo primjera i uputa, ova ce knjiga pomoci svima koji i sami zele osvjeziti svoje poznavanje pravila uljudnog ponašanja kako bi ih što uspješnije mogli prenijeti svojoj djeci. Ponovno uvodenje normi uljudnog ponašanja u naše svakodnevne odnose pridonijet ce i smanjenju nasilja medu djecom i odraslima, a time i opcoj kvaliteti zivljenja svih nas.
Prof. dr. Mirjana Krizmanic

  • ISBN: 9789533044651
  • Biblioteka: Strucno popularna
  • Izdavac: V.B.Z.
  • Godina: 2012.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 304
  • Format: 15,5×23,5 cm

Cijena: 89,10 kn