Budite odvazni i cinite velike stvari (Brene Brown)

U svijetu kojim dominira ideja da nikad nismo dovoljno dobri, naucili smo bjezati od vlastite ranjivost i ne priznavati je. Ako se pokazemo ljudima takvi kakvi jesmo, to znaci da se izlazemo još vecem riziku od kritiziranja i povrede.

Knjiga "Budite odvazni" pokazuje nam kako bi izgledalo kad bismo drugima dopustili da nas vide kakvi uistinu jesmo. Na temelju dvanaestogodišnjeg istrazivanja dr. Brené Brown razotkriva kulturalni mit koji ranjivost prikazuje kao slabost, tvrdeci da je priznavanje vlastite ranjivosti i nesavršenosti zapravo najtocnija mjera naše hrabrosti.

Brené Brown objašnjava da je ranjivost srz mucnih emocija kao što su strah, tuga i razocaranje te rodno mjesto ljubavi, osjecaja pripadnosti, radosti, empatije, inovativnosti i kreativnosti. Kad pokušavamo odbaciti ranjivost, distanciramo se od iskustava koja u naš zivot unose svrhovitost i smisao.

Brené Brown, doktorica znanosti, profesorica i istrazivacica na fakultetu socijalnog rada Sveucilišta Houston u SAD-u. Napisala je knjigu "Moc nesavršenstva" i odrzala neke od najpopularnijih TED govora koji su pregledani više od deset milijuna puta.

Brené Brown, neizmjerno mudra, na temelju opseznih istrazivanja i osobnog iskustva istrazuje paradokse hrabrosti: hrabri postajemo kad prihvatimo vlastitu ranjivost, a kad priznamo da se bojimo, postajemo smioniji. Ne mogu prestati razmišljati o toj knjizi. Gretchen Rubin, autorica knjige Projekt: Sreca

  • ISBN: 978-953-304-637-2
  • Izdavac: V.B.Z.
  • Godina: 2014.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 240

Cijena: 89,10 kn