Burketova oralna medicina (Martin S. Greenberg, Michael Glick)

Medicinska naklada predstavlja prvo hrvatsko izdanje prijevoda americkog sveucilišnog udzbenika Burketova oralna medicina: dijagnoza i lijecenje, urednika Martina S. Greenberga, doktora stomatologije i Michaela Glicka, doktora medicine. Kako bi zadrzao mjesto vodecega, medunarodno prihvacenoga, udzbenika u stomatološkoj klinickoj praksi, urednici su izabrali tim od trideset medunarodno priznatih strucnjaka iz podrucja oralne medicine, interne medicine, patologije, lijecenja boli, radiologije, kardiologije, alergologije, imunologije i gerijatrije.

Burketova oralna medicina u potpunosti pokriva suvremenu klinicku praksu oralne medicine i oralne patologije i pruza cjelovita rješenja stomatologu u zbrinjavanju bolesnika sa slozenim zdravstvenim problemima. Zahvaljujuci znacajnom napretku u razumijevanju razlicitih lezija sluznice usne šupljine, bolnih sindroma i interakciji medicine i stomatologije, sva su poglavlja ove knjige u cijelosti revidirana u skladu s novim znanstvenim i strucnim postignucima. Štoviše, u knjizi su obuhvacene najnovije spoznaje i ljudskom imunološkom sustavu, alergijama, transplantacijskoj bolesti, orofacijalnoj boli i temporomandibularnim poremecajima, ucinku lijekova i sustavnih bolesti na oralno zdravlje kao i ucinku oralnog zdravlja na razlicita udaljena tkiva i organe u organizmu.

Deseto izdanje Burketove oralne medicine obuhvaca i potpuno nova poglavlja kao što je poglavlje o zaraznim bolestima, koje se usredotocuje na HIV-AIDS i njegove implikacije u stomatološkoj praksi te pandemske bolesti kao što su tuberkuloza i hepatitis.

Potpuno nova poglavlja u knjizi ukljucuju:
Orofacijalnu bol,
Bolesti dišnoga sustava,
Lezije sluznice usne šupljine,
Slikovnu dijagnostiku maksofacijalnoga podrucja,
Bolesti zlijezda slinovnica
Bolesti srca i krvnih zila
Bolesti probavnoga sustava
Transplantacijsku medicinu
Gerontostomatologiju
Šecernu bolest

Deseto izdanje Burketove oralne medicine pokriva cijeli spektar bolesti sluznice usne šupljine te ocitovanja sustavnih bolesti u usnoj šupljini. Svako je poglavlje obogaceno brojnim originalnim fotografijama klinickih slucajeva bolesti u boji, crtezima, shemama i tablicama, što knjigu dodatno obogacuje i cini sveobuhvatnim i potpunim izvorom vrijednih podataka, nezaobilaznih u klinickoj stomatološkoj praksi.

  • ISBN: 953-176-259-7
  • UDK: 616
  • Izdavac: Medicinska naklada
  • Godina: 2006.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 658
  • Format: 22,00×28,50 cm

Cijena: 525,00 kn