Crveni ocean, svezak 2 (Marija Juric Zagorka)

Crveni ocean, pustolovni roman s elementima znanstvene fantastike, jedini takav u prebogatom opusu Marije Juric Zagorke, izlazio je u nastavcima u Jutarnjem listu 1918. i 1919. godine. Sada, u izdanju EPH, gotovo stotinu godina nakon novinske premijere, prvi put izlazi kao knjiga, i to, s obzirom na format od gotovo 700 stranica, u dva dijela. Radnja romana proteze se od Zagreba, preko Francuske i Belgije sve do Amerike, a kljucno je mjesto otok Terror gdje skupina svjetskih znanstvenika smišlja ubojite izume. Naravno, kao i u svakoj avanturi naše najcitanije spisateljice, u pozadini je strastvena ljubavna prica, a njezini su protagonisti Bojan i Zorana…

Padamo – prestrašeno rece Zorana.

– Ništa zato – odvrati on u hitnom svom poslu.

– Ne bojte se, samo je propeler pogoden, necemo potonuti. Zrak oko njih zvizduka, krilatica pada postepeno sve nize i Zorana gleda kako se sve više priblizuje moru. Sjedi bešcutna i samo gleda Bojana i borbu s prostrijeljenim strojem. I dosegoše more – i padoše u valove.

Voda prsne, krilatica se zadrzi nad vodom.

Dvije male zrakoprazne ladice što su prikovane ispod obih krila zadrzaše ih nad vodom. Zorana se osvijesti i razabere da Bojan nešto hitno radi, ali nije mogla da razabere što, tek osjeti da se je najednom krilatica uzbibala i pocela ploviti površinom vode i hrliti naprijed poput strijele.

  • ISBN: 9789533381503
  • Izdavac: EPH Media
  • Godina: 2015.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 352

Cijena: 35,91 kn