Cuvari legende (Silvija Benkovic Peratova)

CUVARI LEGENDE (Knjiga prva – Drevna zemlja Nari) predstavlja uspješan spoj maštovito srocenih legendi, obogacenih zivopisnim i nadahnutim ilustracijama same autorice, Silvije Benkovic Peratove. DREVNA ZEMLJA NARI napucena je mitološkim bicima poput Malika, Vadica, vila Lastarica, Šumnjaca i drugih i svi oni egzistiraju u svome bajkovitom svijetu, koji je prepun opasnosti kao da je preslikan iz naše suvremenosti. …prica tece napeto, zivahno, iznenadujuci citatelja neocekivanim zapletima i rješenjima. Koristeci se izvorima iz hrvatske narodne predaje, hrvatskih mitova i legendi autorica je osmislila cetrdeset i jednu pricu, koje povezane u neraskidivu cjelinu na maštovit, ziv i dinamican nacin promicu vjecnu storiju o srazu Dobra i Zla. Bajka Cuvari legende pravi je duhovni izazov, jer ovako dramaturški inscenirana, a vodena plemenitom idejom o pobjedi Dobra, zahtijeva svu citateljevu pozornost… Cuvari legende kriju u sebi i pitanja o opstanku, o identitetu, o snovima, a u tome se mogu naci i djeca kao i odrasli koji se još nisu odrekli svojih snova…
 
Autorica SILVIJA BENKOVIC PERATOVA rodena je 29. travnja 1964. u Zagrebu. Zivi i radi u Rijeci. Po struci je profesor likovnih umjetnosti i likovnog odgoja. Aktivno se bavi slikarstvom, te je izlagala na petnaest samostalnih izlozbi. 
U knjizevnosti se pojavljuje 1995. s prvom zbirkom poezije "Mali veliki ljudi". Slijede: zbirka pjesama za djecu "Zlatak" (1997.), zbirka poezije "Jedro ljubavi" (2000.), roman "Slast pelina" (2004.), zbirka prica "TETA" (2004.), zbirka poezije "Boja istine" (2007.), drugo prošireno izdanje zbirke pjesama za djecu "Zlatak i Zlatica" (2008.), te drugi dio zbirke pripovjedaka "Tetin luštrin" (2011.).

  • ISBN: 978-953-7165-79-6
  • Izdavac: Uliks
  • Godina: 2011.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 160
  • Format: 21,00×29,70 cm

Cijena: 179,10 kn