Divlja misao (Ana Kapraljevic)

Divlja misao je duga zbirka pjesama Ane Kapraljevic.

 

O autorici

Ana Kapraljevic je studirala hrvatski i francuski jezik i knjizevnost te Europske studije (ekonomiju, pravo i politike Europske unije).

Od 1997. suraduje u raznoj periodici (Republika, Kolo, Most, Vijenac, Hrvatski iseljenicki zbornik, Zadarska smotra, Vjesnik, Zarez, Hrvatsko slovo, Glas Koncila, Profit, Osvit (BIH)). Kao stipendistica Hrvatskog društva katolickih novinara suradivala je na Hrvatskom katolickom radiju i u Informativnoj katolickoj agenciji. Pišem i za web portal novi-zagreb. Prevodila je konsekutivno s francuskog jezika za civilnu udrugu Kulture i granice iz Strasbourga.

Predavala je francuski jezik i hrvatski jezik za strance u APLO Centru za strane jezike. Prevela sam s francuskog jezika dvije djecje enciklopedije Larousse (Zagrebacka stvarnost), II. svezak Eseja Michel de Montaignea (Demetra), Divlje doba Kettly Mars (Oksimoron), Otok ljudozdera Nicolasa Wertha (ALFA), a s engleskog Skroviti zivot submisivne zene Sarah K. (Škorpion).

Njezina prva zbirka pjesama Celicni vuk (Redak) izdana je 2013, a druga zbirka pjesama Divlja misao (Škorpion) 2014. Sudjelovala je referatima na više znanstvenih skupova u Hrvatskoj i inozemstvu. Osmislila sam i vodila kreativnu radionicu bajki i mitova za odrasle.

Govori francuski, engleski, njemacki i ruski jezik.

  • ISBN: 9789532891065
  • Izdavac: Skorpion
  • Godina: 2014.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 108

Cijena: 63,00 kn