Dnevnik gradske cure – T. U. (Andrea Andrassy)

Intrige. Spletke. Politicke zavjere. Seksi savjeti o hortikulturi.

Ovo je popis stvari koje necete pronaci u knjizi “Dnevnik gradske cure”. Andrea Andrassy nas kroz seriju odabranih kolumni vodi u svijet muško-zenskih odnosa, prekida, torte od sira i, mozda najvaznije od svega, otkriva kako postati petorazredni glumac u trecerazrednoj seriji. Za dodatnu vrijednost, tu su i vodic kroz najpopularnije dijete sezone, iscrpan plan za spas BDP-a te odgovor na vjecno pitanje: “Je li Batman gay?” Plus, unutra je golišava slika.

Knjiga Dnevnik gradske cureje kolekcija istoimenih kolumni koje autorica Andrea Andrassy piše na portalu Index.hr. Sastoji se od odabranih tekstova koji se od 2012. godine objavljuju na spomenutom portalu. Rijec je o chick-lit kolumnama koje na prvu podsjecaju na Seks i grad, ali autorica koristi puno oštriji jezik i bavi se temama koje izlaze iz okvira standardnih lifestyle tema.

 

Ovaj knjizevni dragulj vec u prvih nekoliko stranica uvlaci citatelja

u posebni svijet iz kojeg nikada ne zeli izaci. Jednostavno ostavlja bez daha.

New York Times (ne o ovoj knjizi)

 

Knjiga koja ce se svidjeti svima kojima je po ukusu, ali i knjiga koja se nece svidjeti

onima kojima nije po ukusu. Ukusi su razliciti, a bit je demokracije da se poštuje

upravo ta razlicitost. Institucije tiskara su odradile svoj posao, a na nama je da

poštujemo taj posao.

Predsjednik

 

Beyonce ima bolju knjigu.

Kanye West

Kolumnu na tjednoj bazi cita preko 20 tisuca ljudi, a zanimljivo je da Dnevnik gradske cure, iako djeluje kao štivo za zene, ima i veliku mušku citateljsku publiku. Andrea Andrassy u kolumnama obraduje brojne teme o kojima vecina nas u slobodno vrijeme prica na kavi – veze, ljubav, prekidi, seks i malo ruganja politickoj situaciji – sve su ovo stvari koje se nalaze u knjizi. Autorica na sarkastican nacin prica o stvarima koje je vesele, inspiriraju ili smetaju, a u svakom tekstu se obraca ljudima koji se mozda nece uvijek poistovjetiti s temom, ali ce se sigurno dobro zabaviti i nasmijati. Specifican nacin izrazavanja postao je vrlo popularan medu autoricinom publikom, pa nije cudno da citatelji cesto koriste njene posebne izraze iz kolumni.

O autorici

Andrea Andrassy rodena je u Zagrebu 1985. godine. Iako je magistirala Ekonomiju na smjeru Financije, odlucila se za voditeljsku karijeru te trenutno radi na radiju. Osim dnevnog radijskog angazmana, od 2010. godine bavi se i stand-up komedijom. Do sada je nastupala u Hrvatskoj i cijeloj regiji, a prošle je godine boravila i u Londonu te snimila specijalni program na engleskom jeziku za Comedy central. KolumnuDnevnik gradske cure na portalu Index.hr pocela je pisati 2012. godine – u njoj obraduje teme vezane za muško-zenske odnose, ali uvijek ima mjesta i za sarkasticne opaske vezane za politiku i svijet u kojem zivimo. Po horoskopu je rak, podznak rak, što znaci da place i na Titanic, i na reklamu za smrznuti grašak na televiziji. Od hobija se trenutno bavi gledanjem serija i spavanjem, a od sportova trenira cheesecake. Ne voli macke. Boji ih se. Cak i tvoje, iako je tvoja macka drugacija.

  • ISBN: 9789533038209
  • Biblioteka: Graham Greene
  • Izdavac: Naklada Ljevak
  • Godina: 2015.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 224
  • Format: 13,5×21 cm

Cijena: 143,10 kn