Dobru knjigu cini dobar citatelj – Lektirni listici 5 (Mila Galic, Meri Farac Jemric)

Autorice Mila Galic i Meri Farac Jemric osmislile su lektirne listice od 5. do 8. razreda kako bi zainteresirale ucenike za lektirno djelo. Posebno osmišljenim listicima autorice su zeljele olakšati razumijevanje procitanog djela kod ucenika. Lektirni listici sluze za provjeru citanja lektirnoga djela, za razumijevanje procitanoga djela (svrha im je povezati lektirno djelo s nastavom knjizevnosti) te za jezicno izrazavanje koji ce ucenicima omoguciti detaljniju analizu knjizevnog djela na kreativniji i potpuniji nacin. Ucenici ce na taj nacin lakše povezivati lektirno djelo s knjizevnosti i kreativnim jezicnim izrazavanjem te na taj nacin razvijati komunikacijske, jezicne, socijalne vještine te ostala znanja.

Lektirni listici u sebi sadrze pitanja za ucenike koja ih pripremaju za susret s djelom i pozorno citanje kako bi uspješno interpretirali procitano. Slijede pitanja prije citanja, tijekom citanja, te nakon citanja lektirnog djela. Sva pitanja sluze ucenicima kao smjernice za vodenje biljezaka tijekom citanja djela kako bi njihova interpretacija bila što uspješnija.

Lektirni listici omogucuju uciteljima da ucenicima pomognu u shvacanju lektirnog djela te da otkriju radost u njhovom citanju. Autorice smatraju da dobru knjigu cini dobar ucitelj te porucuju uciteljima: Pokušajmo stvoriti od naših ucenika dobre citatelje kako bi naši lektirni naslovi zazivjeli novim zivotima.

  • ISBN: 9789533037912
  • Izdavac: Naklada Ljevak
  • Godina: 2014.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Format: 21×29,7 cm

Cijena: 35,10 kn