Enciklopedija razvojnih igara za djecu (Darija Popov)

Zabavne igre koje pomazu razvoju djeteta i pripremi za školu.
 
Paznja – Pamcenje – Mišljenje – Kreativne sposobnosti – Komunikacijske vještine – Matematicke predodzbe – Govor – Citanje i pisanje – Fina motorika
 
Razdoblje djetetova razvoja prije škole smatra se najvaznijim jer se u to vrijeme stvara onaj temelj na kojem ce se dalje graditi cijelo njegovo obrazovanje. Postoje igre koje poticu djetetov razvoj više od ostalih. To su razvojne igre. Igranje svake razvojne igre predstavlja jedan mali korak na putu djetetova cjelokupnog razvoja i pripreme za školu.
 
Pred vama je najveca zbirka razvojnih igara i aktivnosti za djecu predškolske dobi, ali i ucenike 1. razreda, koja ce vam pomoci da poboljšate djetetovu paznju i pamcenje, poucite ga logickom mišljenju i smislenom izrazavanju, potaknite kreativnost i komunikacijske vještine, te pripremite za lako usvajanje citanja, pisanja i matematike. Na 288 stranica detaljno su opisane i ilustrirane gotovo 300 igara i aktivnosti iz SVIH RAZVOJNIH PODRUCJA. "Enciklopedija razvojnih igara" jedinstvena je i po tome što je u sve igre navedi gotovi razradeni primjeri i zadaci, te radni materijali za svaku dobnu skupinu.
 
Sve aktivnosti podijeljene su u blokove za tri dobne skupine: 3-4 godine, 5-6 godina i 6-7 godina. Ako dijete ne svladava zadatak na razini svoje dobi, mozete ponuditi jednostavniju verziju i vratiti se odgovarajucoj dobnoj razini nekoliko dana poslije. Sukladno, ako mališan s lakocom svladava aktivnost za svoju dob, moze mu se ponuditi naprednija verzija.
 
Uz svaku igru ponudene su savjete za roditelje u kojima se detaljno opisuje kako uciniti aktivnost maksimalno razvojno korisnom.
 
Za vecinu igara nije potreban nikakav dodatni materijal (sve što trebate sadrzano je u knjizi), dok za neke igre trebate obicnu djecju loptu ili jednostavan pisaci pribor (olovku, drvene bojice i papir) ili predmete koje se lako nadu u svakom kucanstvu (kvacice za rublje i dr.).
 
Knjiga je namijenjena roditeljima koji zele poticati svoje dijete kroz igru i strucnjacima koji rade s djecom.

  • ISBN: 9789537685157
  • Biblioteka: Vazna knjiga za roditelje
  • Izdavac: Planet Zoe
  • Godina: 2010.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 288

Cijena: 125,10 kn