Fit za prodaju (Danijel Bicanic)


PRAKTICAN PRIRUCNIK KOJI CE TE NAUCITI KAKO PRONACI KVALITETNO RADNO MJESTO U PRODAJNOJ BRANŠI TE KAKO CEŠ POSTATI NAJTRAZENIJA RADNA SNAGA NA TRZIŠTU


Duze ste vremena nezaposleni i trenutno trazite svoju srecu na trzištu rada, baš u prodajnoj branši? Zelite bolje radno mjesto? Interesira vas rad u prodaji opcenito?

Knjiga „Fit za prodaju!" pisana je upravo za ljude poput vas. No, upozoravamo vas – ova knjiga nije za one „slabog srca". Ova knjiga ce vas „ugristi" za pluca poput snaznog mentol bombona i izbiti vam zrak iz prsiju.

U njoj necete naci uobicajene savjete namijenjene onima koji traze novi ili bolji posao. Uobicajeni savjeti, naime, više ne djeluju. Hrvatska se predugo nalazi u gospodarskoj i društvenoj krizi koja je iz temelja promijenila, medu ostalim, i funkcioniranje trzišta rada. Stoga više nije dovoljno znati napisati zanimljiv profesionalni zivotopis i ucinkovito se predstaviti na razgovoru za posao.

„Fit za prodaju!" ide puno dalje od toga i napada sve uobicajene premise i nacine razmišljanja, pogotovo što se tice teme prodajnih radnih mjesta. U ovoj knjizi cete pronaci konkretne i trenutno primjenjive savjete predstavljene iz vrlo neuobicajene perspektive.

Prodaja je bila, jest i zasigurno ostaje jedna od najizazovnijih, ali i najperspektivnijih gospodarskih djelatnosti. Kao takva, svakom tko je spreman dati 150% od sebe obecava sigurno zaposlenje i buducnost u kojem cete biti najtrazenija radna snaga. Prvi korak ka toj buducnosti je ova knjiga!

Danijel Bicanic i u ovom prirucniku, naglašavanjem bitnoga i van svih klišeja vrlo konkretnim savjetima uz mnoštvo prakticnih primjera, daje sasvim novi pogled na prodajnu branšu i temu pronalazenja radnog mjesta u prodaji. Preporucam ga svima koji su odlucili uzeti stvari u svoje ruke i poduzeti nešto u svom poslovnom zivotu i razvoju prodajne karijere. Kljuc uspjeha nije oko nas nego uvijek u nama samima; ovdje necete naci carobni štapic kojim cete riješiti probleme, vec jasan putokaz kako prepoznati vlastite kvalitete i potencijale te kako ih samo promjenom gledišta na stvari usmjeriti u najboljem smjeru. Odlican je rezultat tada, unatoc svim nedacama oko nas, vrlo izvjestan.
Z. Hajster, vlasnik tvrtke Hajster Servis

Odlican prirucnik za sve koji su se spremni promijeniti da bi ostvarili svoje ciljeve. Velika snaga ove knjige su konkretni koraci za postizanje uspjeha i pronalazak kvalitetnog radnog mjesta u prodaji. Korisna za sve koji misle da u zivotu mogu još bolje. Danijel Bicanic je još jednom pretocio svoje veliko iskustvo u zanimljivo i korisno štivo koje od srca preporucam.
B. Vujovic, vlasnik agencije za nekretnine Opereta d.o.o.

Kratki sadrzaj:

Uvod
Stvari koje ti nitko ne zeli reci, a koje obavezno moraš znati
Prvi i najvazniji savjet!
Razmišljaj kao poduzetnik
Drugi najvazniji savjet – tajna je u pametnom kompromisu!
U.S.P.J.E.H. u potrazi za kvalitetnim prodajnim radnim mjestom
Treci i zadnji najvazniji savjet!

D. Bicanic zapoceo je 1998. godine profesionalnu karijeru na prodajnim i rukovodecim mjestima u njemackom i hrvatskom hotelijerstvu. Godine 2003. ušao je u svijet poslovne edukacije usavršavanjem na podrucju trenerstva i coachinga. Naredne 4 godine radio je kao direktor prodaje i prodajni trener u dvije edukacijske kuce. Godine 2007. osnovao je „Bicanic Consulting”, kroz koji je hrvatskim tvrtkama ponudio jedinstveni koncept primjenjive prodajne edukacije i savjetovanja temeljenog na prodajnoj stvarnosti i specificnostima hrvatskog trzišta i gospodarstva. Sljedecih 5 godina više od 90 tvrtki (aktivnih u b2b prodaji, b2c prodaji, maloprodaji te telefonskoj prodaji) angaziralo je Danijela Bicanica u projektima poboljšanja prodajnog poslovanja. Kao konzultant i trener radi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i na Kosovu. U ulozi prodajnog coacha imao je priliku prisustvovati više od 4000 b2b prodajnih razgovora, te pratiti preko 8000 maloprodajnih razgovora. Kroz „Bicanic prodajne treninge” prošlo je više od 800 prodajnih djelatnika, voditelja prodaje i menadzera prodaje. Danijel Bicanic je redoviti kolumnist u mjesecniku „Poslovni savjetnik” i gost-predavac na konferenciji „Superprodavac”. U slobodno vrijeme bavi se poducavanjem ving tsun kung fua.

  • ISBN: 978-953-246-216-6
  • Izdavac: MATE
  • Godina: 2015.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 160
  • Format: 15×22 cm

Cijena: 178,50 kn