Gustoza dita (Radovan Marcic i Braslav Karlic)

Uplovite u novu nauticku sezonu s trecim izdanjem najprodavanijeg i najslasnijeg gastronomskog peljara!

Urednicki i autorski dvojac Radovan Marcic i Braslav Karlic priveo je kraju pisanje i oblikovanje novog izdanja knjige bez koje plovidba ima puno manje «šušta i gušta». Od druge polovice svibnja trece izdanje Gustoze dite moze se naci i u vašoj kucnoj i brodskoj biblioteci.

Gustoza dita i njen ishodište – rubrika Alla carte koja se u More magazinu objavljuje vec punih petnaest godina – najstariji su hrvatski projekt otkrivanja, predstavljanja, ocjenjivanja i stalnog kritickog provjeravanja obiteljskih restorana, gostionica, konoba i slasticarnica uz more namjenjenih nauticarima. Uz to rijec je o beskompromisno opredijeljenju da se predstavljaju i promoviraju iskljucivo najbolji – po ocjeni autora i širokog kruga nauticara gurmana koji im u tom poslu pomazu.

Ono što je posebno vazno jest da u Gustozoj diti nema tzv «klizeceg marketinga», tj. ne postoji nacina da bi se kupilo mjesto ili tekst u našoj knjizi, štoviše, oni koji ne uspiju zadrzati visoku razinu kuhanja i usluge ispadaju iz popisa restorana.

Upravo radi toga nauticari iz Hrvatske, ali i citavog svijeta prihvatili su Gustozu ditu kao najbolju uputu za odabir mjesta na kojima ce vezati svoju barku i uzivati u vrhunski pripremljenoj tradicionalnoj spizi i osobitom primorskom ugodaju. Više od trideset tisuca prodanih knjiga prva dva izdanja na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemackom jeziku, što je izniman nakladnicki uspjeh u hrvatskim okvirima, to najbolje potvrduju.

I ovaj put autori su se potrudili na zanimljiv i publicisticki utemeljen i argumentiran nacin opisati restorane, konobe i slasticarne, pricajuci citatelju o njegovoj povijesti, obitelji koja ga je stvorila, gastronomskoj tradiciji kraja u kojem se nalazi, kuharima koji u njemu rade, ugodaju i naravno onome najvaznijem – što se u njemu kuha i i uobicajeno jede. Naravno, tu je i recept karakteristicnog jela za odredeni restoran, ali i uputa za vez ispred restorana ili u njegovoj blizini, adresa, brojevi telefona za rezervaciju, e-mail i web site. Sve praceno vrhunskim fotografijama snimljenim prošle i ove godine. Kad prvi put, nakon citanja teksta u Gustozoj diti, sjednete za stol nekog restorana imat cete osjecaj da ste u njemu vec bili i znat cete što treba naruciti.

Trece izdanje Gustoze dite u praksi je posve nova knjiga u odnosu na dva prijašnja. Ono je bitno nadopunjeno, redizajnirano i osvjezeno. U njemu je osamdeset restorana, dvostruko više nego u drugom izdanju, neki restorani su ispali jer nisu uspjeli zadrzati kvalitetu, a tekstovi o onima koji su ranije bili u našem izboru bitno su nadopunjeni ili izmjenjeni svim vaznim promjenama koje su se dogodile u sedam godina koliko je proteklo od prošlog izdanja. U neki restoranima su se promjenile gazde, obicno dolaskom mlade generacije, došli su novi kuhari, mjenjaju se jelovnici, uvode nova jela a grade se i nove rive i vezovi. Sve to mozete procitati u Gustozoj diti. Ona ostaje nauticarski hit, pouzdani vodic za gurmansku plovidbu. I to na hrvatskom i engleskom jeziku.

  • ISBN: 9789537317157
  • UDK: 640.43
  • Biblioteka: More
  • Izdavac: Fabra press
  • Godina: 2010.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 214
  • Format: 14,50×23,00 cm

Cijena: 100,00 kn