Intimna povijest covjecanstva (Theodore Zeldin)

"Intimna povijest covjecanstva" autora Theodorea Zeldina prvi je puta objavljena 1994. i od tada do danas postala je jedna od onih slavnih i utjecajnih knjiga koje sasvim opravdano nose epitet zanrovskih klasika.
Zanimljivo je da se "Intimna povijest covjecanstva" danas smatra klasikom "self helpa" – odnosno samopomoci – premda je autor knjige Theodore Zeldin sasvim netipicna osoba za ovaj zanr. Rijec je, naime, o uglednom znanstveniku, oksfordskom profesoru povijesti, clanu Europske i Britanske akademije, osobi koja je u jednoj anketi izabrana medu stotinu najvaznijih mislilaca današnjice, i za cija se predvidanja i prognoze misli da ce imati bitnog utjecaja u novom tisucljecu.
Kao plod enciklopedijskih teznji, "Intimna povijest covjecanstva" ujedno je jedan od najoriginalnijih pogleda na fenomen svakidašnjeg zivota. Istrazujuci iskustvo osobnih emocija, Zeldin ujedno istrazuje i povijest ljudskih osjecaja, pokazujuci kako su ljudi i nekad i sad bjezali od samoce, straha i besciljnosti i tragali za novim oblicima zivljenja kako ne bi postali zrtvama svojih iskustava i sjecanja.
Kako bi napisao ovu jednostavnu i cistu knjigu, koja ponajprije svjedoci o slozenosti svakodnevnog iskustva, Zeldin je dugo razgovarao s konobaricama, sluzavkama, intelektualkama, inzenjerkama, lijecnicama, poreznim inspektoricama, policajkama, i mnogim drugima, mahom zenama. Uocavajuci harmoniju izmedu prošlosti i sadašnjosti, Zeldin je zelio istaknuti da svi dijelimo ista iskustva, navodeci nas da shvatimo da postoje mogucnosti za bolji zivot, i naš i ljudske zajednice uopce.
Theodore Zeldin zaista zeli pokazati ljudima da imaju više mogucnosti nego što im se to cini, i da ova knjiga lako moze – kako je vec napisao jedan kriticar – promijeniti bilo ciji zivot.

  • ISBN: 978-953-201-462-4
  • Biblioteka: Ambrozija
  • Izdavac: V.B.Z.
  • Godina: 2008.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 443
  • Format: 8,50×13,00 cm

Cijena: 180,00 kn