Izmedu dva svijeta (A. G. Howard)

Je li Lewis Carroll izmijenio zastrašujucu istinu o Alisinoj pustolovini u zemlji cudesa? Ili još bolje, je li roman Alisa u zemlji cudesa plod fikcije ili se temelji na nekim stvarnim dogadajima? Na ova pitanja vješto pokušava odgovoriti Anita Grace Howard kroz pripovijedanje praunuke Alice Liddell, stvarne djevojcice koja je nadahnula Lewisa Carrolla da napiše jednu od najpopularnijih knjiga svih vremena.

Alyssa Gardner cuje šaputanje kukaca i cvijeca – a baš iz tog razloga njezina je majka prije mnogo godina završila u umobolnici. Obiteljska kletva pruza se sve do njihove prabake Alice Liddell. Alyssa je mozda luda, ali uspijeva to prikriti. Zasad.

Kad se majcino stanje pogorša, Alyssa otkriva da se ono što je smatrala samo pricom zasniva na zastrašujucoj stvarnosti. Prava Zemlja cudesa je mnogo mracnije mjesto nego što je Carroll opisao. Alyssa ondje mora proci brojna iskušenja: isušiti ocean nastao od Alisinih suza, probuditi usnulu cajanku i ispraviti Alisine pogreške kako bi spasila svoju obitelj.

A mora odluciti i kome ce vjerovati: Jedu, svome najboljem prijatelju, ili privlacnom ali sumnjivom Morpheusu, koji je vodi kroz Zemlju cudesa, no tko zna s kojim motivima…

Knjiznicarka koja voli groblja i rolanje

A. G. Howard nadahnula se za svoj roman radeci u školskoj knjiznici. Ako je Tim Burton otišao mracni korak dalje interpretirajuci Carrollovu popularnu bajku, autorica Izmedu dva svijeta skocila je u zecju rupu – opako duboko! Ta cinjenica ne iznenaduje ako znamo da svoju sklonost prema zacudnome autorica pokazuje i obilazeci groblja iz 18. stoljeca u potrazi za inspiracijom. Kad nije na groblju, rado se bavi vrtlarstvom ili rolanjem.

IZ RECENZIJA

Tinejdzeri koji traze jezivo i slikovito pisanje uz velikodušan zacin ljubavi uzivat ce u ovom naslovu.

School Library Journal

Još nitko nije tako prelijepo uhvatio pricu koju je Lewis Carroll ispreo poput mreze u nevinim djecjim srcima…

Amy Shane, Dark Discoveries Magazine

Spretna i slozena metamorfoza djecje price, još zanimljivija zbog ljubavne price i psihodelicnog okruzenja.

Booklist

  • ISBN: 9789533420240
  • Izdavac: Lumen izdavastvo
  • Godina: 2015.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Prevoditelj: Marko Fancovic
  • Broj stranica: 326

Cijena: 129,00 kn