Ja se mraka ne bojim (Ljubica Kolaric Dumic, Vjekoslav Vojo Radoicic)

Slikovnica Ja se mraka ne bojim Ljubice Kolaric-Dumic dobrodošla je ucenicimanizih razreda osnovne škole pomocu koje ce uspješno svladati strah od mraka jer na primjeren nacin djeci priblizava temu mraka. Mnoge je škole vec obraduju kao neobaveznu školsku lektiru i na temelju mnogih strucnih mišljenja i preporuka do sada je jedna od najboljih lektira na ovu temu. Bilo da je citaju djeca sama ili u roditeljskom zagrljaju, moze se sa sigurnošcu reci da ce im biti bliska. Svima je nama, koji svoj radni vijek provodimo medu djecom, poznato da se ona od najranijeg uzrasta suocavaju s pojavom straha. Od prvih mjeseci osjecaju strah od odvajanja od majke. Jedan od strahova jest i strah od mraka. Mrak pada svake veceri, svakoga dana i moguce je da dijete ne prevlada taj strah cijeli zivot. Gledajuci ovu knjigu, ona je pravi mali biser topline. Djeca su njome dobila veliki poticaj za citanje, razmišljanje, pjevanje i za zivot bez straha. (Radovan Knezevic, ucitelj)

Ova blaga knjiga htjela bi ohrabriti dijete, djetinju dušu, ukazati mu na dobrote ovoga svijeta. Ona govori o ljepoti doma, obitelji, dvorišta i igrališta, škole i zaljubljenosti, o dobrohotnosti i obzirnosti mraka. (Stjepan Lice)

Skoro pa vam se ta draga osoba, taj dragi prijatelj Mrak, pretvara u Andela! Nevjerojatna metamorfoza, odnosno pretvorba putem carobnih rijeci pjesnikinje. (dr. Milan Špehar)

Pred nama je primjer slikovnice koja moze potaknuti djecu da postanu znatizeljni, maštoviti i hrabri ljudi sa sposobnošcu formiranja vlastitih vrijednosti i mišljenja o tome što je doista vazno u zivotu.

dr. Vjekoslava Jurdana

  • ISBN: 9789532977646
  • Izdavac: Alfa
  • Godina: 2015.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 27

Cijena: 75,00 kn