Kada novca ponestane (Stephen D. King)

Nakon šest desetljeca ubrzano rastucih zivotnih standarda, ekonomije Zapada pocele su stagnirati. Kako se politicari i ekonomisti prepiru oko toga na koji nacin pokrenuti ekonomski rast, Stephen D. King tvrdi da nema laganih rješenja za teškoce Zapada, i da više ne mozemo sebi priuštiti ispunjenje svega onoga što smo si nekoc obecali.

Dobro napisana, promišljena i izrazito uvjerljiva… Kingova otvorena procjena problema koji stoje pred nama, ovu knjigu cini obaveznom literaturom.

The Economist

 „Napisano jasnim i zivahnim stilom, ovo se djelo stalno poziva na povijest kako bi pronašlo uzroke, posljedice i izglednu katastrofu… doista uznemiruje koliko je teško ne sloziti se sa Stephenom Kingom."

Charles Moore, Daily Telegraph

„Oni kojima je ekonomika odbojna ne moraju se bojati: nema grafikona, jednadzbi, a sav je zargon sveden na minimum. U opuštenom tonu, King obuhvaca dogadanja od kvekerskih bankara i zlatnog standarda, sve do krize eurozone, ponekad obuhvacajuci u nadasve nadahnutoj i korisnoj raspravi i feudalnu ekonomiju i tešku sudbinu koja je zadesila Wata Tylera, vodu Seljacke bune u Engleskoj 1381. godine."

Dominic O’Connell, The Sunday Times


Kratki sadrzaj:

Što se dogodilo s desetljecima izobilja?
Uzimanje napretka zdravo za gotovo
Bol izazvana stagnacijom
Popravak uništene ekonomije
Ovisnici o stimulansu
Ogranicenosti stimulansa: Pouke iz povijesti
Gubitak povjerenja, gubitak rasta
Tri šizme
Od ekonomskog razocaranja do politicke nestabilnosti
Distopija
Izbjegavanje distopije 231

S. D. King, glavni je ekonomist i voditelj globalnih ekonomskih i investicijskih istrazivanja u HSBC-u. Clan je radne skupine Vlade Velike Britanije za Aziju te redovito piše za Financial Times i The Times. Zivi sa svojom obitelji u Londonu, a u slobodno vrijeme svira klavir.

  • ISBN: 978-953-246-228-9
  • Izdavac: MATE
  • Godina: 2015.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 304
  • Format: 16×24 cm

Cijena: 315,00 kn