Kako biti Parižanka u svakoj prilici


U kratkim, razigranim odlomcima, te Parižanke vam nude svoje originalne stavove o stilu, ljepoti, kulturi, držanju i muškarcima. Autorice – Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret i Sophie Mas – neudane ali u vezama i s djecom – prijateljice su već godinama.
Nadarene boemke i ikonoklastice s karijerama u svijetu glazbe, filma, mode i izdavaštva, one netipično iskreno i otvoreno ruše mitove o tome što danas znači biti Francuskinja.
Odajući vam svoje tajne i mane, također se ismijavaju svojim kompliciranim, često proturječnim osjećajima i postupcima. Priznaju da su katkada snobovi, pomalo egocentrične, nepredvidive, ali ne i nepouzdane. Šefuju, tvrdoglave su, ali su i nježne i romantične.
Povest će vas sa sobom na prvi spoj, na tulum, na neka od omiljenih pariških mjesta, na selo, i na jednu od svojih kućnih večera s receptima koje čak i vi možete napraviti – ali izaći s njima van znači biti spremna na malo nestašluka i iznenađenja. Reći će vam kako biti tajanstvena i senzualna, kako izgledati prirodno, učiniti svoga dečka ljubomornim, i što misle o djeci, vjenčanjima i odlascima u teretanu.
Podijelit će s vama adrese kamo ići u raznim prilikama: na kraju noći, za rođendan, na otmjeni spoj, kad ste mamurne, po retro pronalaske i još mnogo toga.
Kako biti Parižanka nasmijat će te dok uklizavaš u njihove cipele i postaješ odvažna i slobodna te se povezuješ sa svojom cool stranom.
“Četiri briljantne Francuskinje izruguju se stereotipima o „Parižanki“ i daju istinske savjete o ljepoti i životnom stilu, recepte, i modne preporuke i zabrane… S fotografijama Caroline de Maigret i duhovitim, mudrim te često ironičnim tekstom čitateljica je na pravom putu da poprimi ono je ne sais quoi francuske žene.“ —Publisher’s Weekly
“Ne morate biti Francuskinja da biste bili Parižanka.“ —Karl Lagerfeld
“Vrlo, vrlo duhovito. Čitajući sam se doista osjećala više chic, više dovitljivom i vrlo pariški. Pri kraju sam se smijala na glas.“ —Plum Sykes, author of Bergdorf Blondes and The Debutante Divorcée

  • Broj stranica: 322
  • Jezik: Hrvatski
  • Godina izdanja: 2016
  • Uvez: Meka
  • ISBN/EAN: 9789533433943
  • Mjere proizvoda: 23,5×15,5 cm
  • Izdavač: Znanje
  • Autor: Anne Berest, Andrey Diwan, Caroline De Maigret, Sophie Mas
  • Prosječna ocjena Ocjena kupaca: 4(11)

Cijena: 79,00 kn