Kako biti sama (Liz Tucillo)

Postavljat ce ti ga na obiteljskim okupljanjima, osobito vjencanjima. Muškarci ce vam ga postavljati na prvim izlascima. Sama ceš ga sebi postavljati precesto. To pitanje nema pravi odgovor i nikome nece pomoci da se osjeca bolje. Ali jednom kad vam ga prestanu postavljati, osjecat cete se još gore. A opet, ne mogu si pomoci, a da ne pitam. Zašto si sama? Ciniš mi se kao toliko draga osoba. I tako si zgodna. Jednostavno to ne razumijem

Julie Jenson ima trideset osam godina, urednica je izdavackoj kuci u New Yorku i solo cura. Kada njezinu prijateljicu Georgiju suprug ostavi zbog mlade brazilske plesacice, one odluce krenuti u zivot i zabavljati se. Pridruzuju im se Julieine prijateljice solerice: vrhunski chef Serena, odvjetnica Alice i pomalo depresivna Ruby. Nakon jednog katastrofalno lošeg izlaska, Julie shvaca da joj dosta svih razocaranja i ponizenja samackog zivota, napušta na neko vrijeme posao, uspijeva dobiti skroman ugovor za pisanje knjige i krece u potragu  za odgovorom kako se sa samocom nose zene diljem svijeta.

Od Pariza, Rima, Brazila, Sydneyja preko Balija, Pekinga i Mumbaija, sve do Reykjavika, Julie otkriva nevjerojatne kulturološke razlike u poimanju partnerstva, seksa, ljubavi i braka u svijetu i pritom se ludo zaljubi. Istodobno, njezine prijateljice u SAD-u bore se s problemima solo zivota: upoznavanjem na internetu, samohranim majcinstvom, onim vjecnim pitanjem – svidam li mu se.

Liz Tuccilo, autorica knjige koju nazivaju Biblijom za zene „Njemu baš i nije stalo“, u romanu „Kako biti sama“ iznova je obradovala svoje citateljstvo napisavši novo poglavlje u velikoj prici nedohvatljivih muško-zenskih odnosa. Iako je rijec o fikciji, Tuccillo ništa nije prepustila slucaju – kako bi njezino pripovijedanje bilo što realisticnije odvazila se na put oko svijeta te posjetila sve gradove spomenute u romanu. Ali nije zanemarila ono što ju je i ucinilo svjetski poznatom – „Kako biti sama“ odiše duhovitim scenama i situacijama koje su obiljezile sad vec kultnu seriju „Seks i grad“, a za koju je scenaristica bila upravo Tuccillo.

Zaigran, promišljen i dobro napisan roman obavezna je knjiga za sve zene koje plove ponekad nesigurnim i okrutnim mjestom zvanim zivot solo zene u potrazi za ljubavlju.

  • ISBN: 978-953-304-669-3
  • Izdavac: V.B.Z.
  • Godina: 2014.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 320

Cijena: 99,00 kn