Kako govoriti da bi tinejdzeri slusali i slusati sto tinejdzeri govore (Adele Faber i Elaine Mazlish)

Zivot s tinejdzerima ponekad je nepodnošljivo tezak.

Djeca s kojom smo nekoc bili toliko bliski kao da su se preko noci pretvorila u samostalne neznance neovisnih misli, ukusa i vrijednosti. Današnji tinejdzeri odrastaju u popularnoj kulturi koja je nesmiljenija, grublja i nasilnija no ikad, kulturi koja još nikad nije bila toliko materijalisticka i usmjerena na seksualnost.

Što u takvim okolnostima preostaje roditeljima?

Nakon višegodišnjih istrazivanja, predavanja i skupljanja povratnih informacija, medunarodno priznate strucnjakinje za pitanja odnosa roditelja i djece Adele Faber i Elaine Mazlish, razvile su inovativan pristup odrzavanju iskrenog, otvorenog dijaloga, obiljezenog obostranim poštovanjem, izmedu roditelja i tinejdzera. Zahvaljujuci tome, obuzdavamo sukobe i umanjujemo razinu frustriranosti, a promicemo promišljenu komunikaciju o svemu: od trajanja izlazaka i droge do školskih obveza i seksa.

Napisana vec prepoznatljivo pristupacnim stilom dviju autorica, knjiga Kako govoriti da bi tinejdzeri slušali i kako slušati što tinejdzeri govore uvodi citatelja u njihove glasovite radionice, gdje – zahvaljujuci rijecima i roditelja i tinejdzera doznaje što muci današnje obitelji.

Knjiga je prepuna savjeta koje je lako provesti, pokrijepljenih pricama, crtezima i „podsjetnicima“. Ova nezaobilazna knjiga pomoci ce vam da postavite temelje zdravog odnosa u kojem je naglasak na razumijevanju i slaganju, a ne na kaznjavanju i odmazdi. Od vjecitih briga o društvu, klikama, izlascima i hodanju, do suvremenih briga povezanih s opijanjem i zlostavljanjem preko interneta, autorice pomazu roditeljima u rješavanju problema prije no što situacija izmakne nadzoru.

Srdacnim, lucidnim i nimalo pokroviteljskim tonom, Adele Faber i Elaine Mazlish pokazuju roditeljima kako se unutar obiteljskog kruga trebaju podupirati i kako da obitelji tijekom iskušenja tinejdzerske dobi svoje djece ostanu povezane.

  • ISBN: 953-178-731-X
  • Biblioteka: Rjecnici, prirucnici, atlasi…
  • Izdavac: Naklada Ljevak
  • Godina: 2006.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 197
  • Format: 15,50×23,50 cm

Cijena: 117,00 kn