Kamenorezac (Camilla Lackberg)

U svom trecem romanu "Kamenorezac" iz serije psiholoških trilera smještenih u ribarskom gradicu Fjällbacki trenutacno najpoznatija švedska spisateljica Camilla Läckberg prati misteriozan slucaj utapanja.
 

Posljednjih godina mnoge tragedije pogodile su Fjällbacku, ali mozda nijedna dosad toliko potresna i uzasavajuca: stari ribar, lovac na jastoge, u svojoj mrezi izvukao je tijelo djevojcice. Ubrzo postaje jasno da je u pitanju ubojstvo. Istragu vodi detektiv Patrik Hedström, koji je nedavno i sâm postao otac. Tezak je i pomalo jezovit zadatak otkriti tko stoji iza ubojstva neduzna djeteta, tim više što su Patrik i njegova zivotna partnerica Erica dobro poznavali djevojcicu Saru. Slucaj postaje još zamršeniji kada dode do cudnih napada i na drugu djecu.
 
Usporedo s istragom ubojstva, roman nas vodi u prošlost Fjällbacke i prati zivotni put više generacija jedne obitelji, njihove uzavrele strasti, slomljene zivote, ledene emocije. Godina je 1923. Anders Andersson mlad je i naocit kamenorezac zaposlen u kamenolomu lokalnog bogataša. Njegov susret s gazdinom kceri Agnes pocetak je nevjerojatne price koja seze sve do današnjih dana…
 
Jesu li i kako te dvije price povezane? Istraga Sarina ubojstva iznijet ce na vidjelo najcrnje tajne Fjällbacke, a ono što Patrik naposljetku otkriva promijenit ce, mozda i zauvijek, sliku i stanovnike tog idilicnog mjestašca.

  • ISBN: 978-953-304-662-4
  • Izdavac: V.B.Z.
  • Godina: 2014.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 364

Cijena: 79,00 kn