Karlo nogometas (Rotraut Susanne Berner)

Kad naraste, Karlo ce bez sumnje postati pravi nogometni majstor. Vec je i sad nogometni as. Za loptom najradije juri nedjeljom, na livadi što se prostire iza kuce bake Nine. Svi mu se tada pridruzuju u igri: tata, sestricna Katja, Filip i Vilim, pa cak i ujak Vili koji katkada sasvim slucajno uspijeva glavom pogoditi gol. Mama je sutkinja i svi je moraju slušati. U vrtu bake Nine vec je postavljen stol za pobjednicku proslavu, pun je kakaa i kolaca. Slavit ce se i ako utakmica završi neriješeno. Jer onda su svi pobjednici.
 
Voli li vaše dijete nogomet ili naprosto loptanje s mamom ili tatom u dvorištu, ukljucit cemo vas u najzabavniju zecju nogometnu utakmicu svih vremena, a nakon uzbudljive i do samoga kraja neizvjesne utakmice svi zajedno uzivaju u bakinom kolacu od mrkvica i piti od višanja. Karlo se naravno prejeo kolaca :)))
 
Kao i uvijek, prekrasno ilustrirana zivim bojama i s puno detalja, ova knjiga o zecicu Karlu doista je posebna jer osim uzbudljive nove price o obitelji Zecic sadrzi i mali nogometni prirucnik s pravilima nogometa za djecu.
 
Višestruka dobitnica Njemacke nagrade za najbolju djecju knjigu Deutscher Jugendliteraturpreis i mnogih drugih uglednih nagrada, Rotraut Susanne Berner 2012. godine po cetvrti je put nominirana za Andersenovu nagradu i za Memorijalnu nagradu Astrid Lindgren (ALMA), najprestiznije svjetske nagrade za doprinos djecjoj knjizevnosti.

  • ISBN: 978-953-7685-37-9
  • Izdavac: Planet Zoe
  • Godina: 2012.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 32

Cijena: 71,10 kn