Knjiga o digitalnoj fotografiji (Scott Kelby)

Scott Kelby, covjek koji je zauvijek promijenio svijet digitalne fotografije svojim revolucionarnim i višestruko nagradivanim bestselerom Photoshop CS2 za digitalne fotografe, u ovoj knjizi daje odgovor na najvaznije pitanje vezano uz digitalnu fotografiju – kako dobiti snimke profesionalne kvalitete koristeci trikove koje koriste vrhunski profesionalni fotografi (to je lakše no što mislite).

Evo kako Scott Kelby opisuje premisu na kojoj se temelji ova knjiga: "Recimo da me tijekom snimanja upitate Kako postici da ovaj cvijet na fotografiji bude izoštren, a pozadina mutna. Ne bih vam odrzao predavanje o fotografiji. Da zaista zajedno snimamo rekao bih: Stavi zoom objektiv na fotoaparat, namjesti blendu na f/2,8, fokusiraj cvijet, a zatim pritisni okidac. Tako je zamišljena ova knjiga: vi i ja zajedno snimamo, ja odgovaram na pitanja, dajem savjete i otkrivam tajne, kao prijatelju – bez preopširnih objašnjenja i strucnih izraza."
U ovoj knjizi nema mnogo teorije, zbunjujucih pojmova i slozenih koncepata. U njoj cete saznati koji gumb trebate pritisnuti, koju postavku koristiti i kada je koristiti. S gotovo 200 najstroze cuvanih fotografskih "tajni zanata", uz ovu cete knjigu dobivati drasticno bolje, oštrije, zivopisnije i profesionalnije fotografije nego ikada prije.

Na svakoj je stranici obraden odredeni koncept koji ce vam pomoci da dobijete bolje snimke. Kad god okrenete stranicu, upoznat cete neku novu postavku koju koriste profesionalci, alat ili trik koji vaš fotografski uradak moze pretvoriti u umjetnicko djelo. Ako ste siti snimanja prosjecnih fotografija i ne zelite više listati fotografske casopise misleci "Zašto moje fotografije ne izgledaju ovako?", ovo je knjiga za vas.

  • ISBN: 978-953-6961-84-9
  • Izdavac: Mis
  • Godina: 2008.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 219
  • Format: 15,00×22,00 cm

Cijena: 71,10 kn