Knjiga postanka (Limited Edition) (Hladno pivo)

"Knjiga postanka" je, bez sumnje, najambicioznije zvukovno i dizajnerski osmišljano DVD izdanje nekog hrvatskog rock benda. (Antonela Marušic, Slobodna Dalmacija)

Ukupno tri i pol sata meterijala zadovoljit ce i razonoditi i najzahtjevnije fanove pa i one koji to nisu. (net.hr)

Nisam uopce razocaran, jer "Knjiga postanka" je zapis onoga oko cega se zadnje vrijeme vrtio cijeli hrvatski rock. Svaki domaci ljubitelj glazbe koji imalo drzi do sebe bio je vjerojatno na svim spomenutim koncertima Hladnog piva, a nekima (pa i meni) ce puno drazi ostati oni davno prije toga. No, to su vec one dosadne nostalgicne baljezgarije napornih starih fanova i vrijeme je da još jednom s Hladnim pivom prozivite dane ponosa i slave. (D.P., muzika.hr)

Hladno pivo je, nakon uspješnog albuma ‘Knjiga zalbe’ te koncerta karijere na Jarunu sa priblizno 30.000 posjetitelja,
odlucilo objaviti DVD pod nazivom ‘KNJIGA POSTANKA’!
Radi se o live zapisima pjesama s albuma ‘Knjiga zalbe’ snimljenih na Jarunu 2008. i Domu sportova 2007. godine, te ostalih 17 odabranih pjesama na ‘[email protected]’ iz bogatog repertoara snimljenih u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

U svaku od live pjesama s albuma ‘Knjiga zalbe’ uvodi nas duhoviti, kratki, crno-bijeli, improvizacijski, one take film u kojima glume clanovi benda, a kojeg mozete gledati kao cjelinu ili odvojeno ("Pivo i pljuge"). Osim izvrsnih koncertnih snimaka koje po zelji mozete slušati stereo ili 5.1, na “Knjigu postanka’ uvršten je dokumentarac “Peti dokument“, te svi spotovi sa ‘Knjige zalbe’: ‘Sreca’, ‘Nije sve tako sivo’, ‘Superman’, ‘Pitala si me’, ‘Biološki sat’ i ‘Konobar’, feat. Los Caballeros.

Ovih tri i pol sata materijala zadvoljit ce i razonoditi i najzahtjevnije fanove pa i one koji to nisu, a mozete ga kupiti u limitiranoj i regularnoj verziji koja se razlikuje samo u pakiranju, no ne i u DVD sadrzaju. Limitirano izdanje DVD-a koja se nakon prodane prvotne naklade nece ponovo tiskati zapravo je tvrdo ukoricena knjiga od 350 stranica koja sadrzi privatne i oficijelne fotke, zapise iz biljeznica, satelitske snimke, pregršt ostalih sitnica i notica, kao i vjecno pitanje "Zašto?".
Tko prvi, njegova -‘Knjiga’. Druge prilike nece biti!

Osim svega navedenog, DVD donosi još neka iznenadenja koja cete otkriti sami tijekom višestrukog pregledavanja sadrzajnog i odlicno koncipiranog materijala.

  • ISBN: 978-953-55625-0-4
  • Izdavac: Menart
  • Godina: 2009.
  • Jezik: hrvatski

Cijena: 159,00 kn