Koprena (Tina Sut)


ZNANSTVENO-FANTASTICNI ROMAN PRVIJENAC MLADE AUTORICE KOJIM NA UPECATLJIV NACIN ZAPOCINJE SVOJ SPISATELJSKI PUT!


Kada je to bilo? Prije petnaest godina? Ili nešto kasnije, mislim da sam bila na faksu. Da, da, tada sam zadnji put vidjela Leona. Nakon tog našeg susreta, on je otišao u Japan, u potragu za nekakvim mitološkim bicima, sjecam se da mi je to tata rekao. Cijela porodica je bila uzasnuta kako netko moze tako dici sidro i otici za svojim duhovima. Kasnije sam cula da je prolupao, da luta svijetom i dalje tjerajuci taj svoj ludi san o paranormalnom. Zašto sam im to povjerovala? Zašto ga nikada nisam nazvala i provjerila? Ne znam. Pretpostavljam da je moja izgradnja zida koji me cuvao od loših stvari, izvanredno dobro napredovala. Cula sam ih, ali ih nisam zeljela cuti. Nisam htjela znati ništa o paranormalnom. A nekad sam vjerovala da je Leon taj koji govori istinu.

Tea i Filip, mladi bracni par upao u rutinu svakodnevice, ocekuju dolazak gostiju na proslavu prvog rodendana njihove kceri Eme. Obavljajuci vec ustaljene poslove, Tei se vracaju sjecanja na dogadaje koji su se odigravali prije gotovo dvije godine, u vrijeme kada je Filip dozivio prometnu nesrecu nakon koje se njegovo ponašanje pocelo drasticno mijenjati. Pokušavajuci saznati zašto je došlo do promjene, Tea ce otkriti da je Filip zapravo umro na operacijskom stolu, a njegovo tijelo preuzelo je bice za koje ona do tada nije vjerovala da postoji.
Uhvacena u klopku vlastitih sumnji i nevjerice, Tea ce biti uvucena u jedan sasvim drukciji, magicni svijet u kojem postoje sile dobra i zla, a njezin ce zivot odjednom dobiti sasvim novi znacaj i tezinu.
Boreci se sa svojim osjecajima koji ce postepeno poceti dobivati novu dimenziju, zaljubljujuci se u bice koje je preuzelo tijelo njezina supruga i prateci sve vece psihicke i fizicke promjene koje ce mu se dogadati, Tea ce dozivjeti najljepše trenutke svoga zivota, otkrivajuci kako je svijet koji nas okruzuje samo koprena preko naših ociju, dok ispod njega postoji jedan daleko zivopisniji, ali i znatno opasniji svijet.

TINA ŠUT, rodena 1975. godine, završila je Arhitektonski fakultet – Studij dizajna. Bavi se grafickim dizajnom, radi kao profesor na srednjoj umjetnickoj školi. Odrzava blog s kratkim pricama koji je postao vrlo popularan.

  • ISBN: 978-953-303-212-2
  • UDK: 886.2-3
  • Biblioteka: 21
  • Izdavac: Naklada Ljevak
  • Godina: 2010.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 303
  • Format: 12,90×19,80 cm

Cijena: 19,00 kn