Kucica u gljivi (Ivana Herljevic)

Ova ilustrirana zbirka pjesama namijenjena je djeci predškolske dobi ciji je govorni razvoj još u punom zamahu, kao i djeci koja u svom govornom razvoju imaju teškoce zbog kojih su im potrebni dodatni poticaji. Sastavljena je od 75 jednostavnih i lako razumljivih pjesama. Djeci zanimljivi i bliski sadrzaji, pretoceni u ritam pjesmica, rezultirat ce uvijek iznova prisutnom zeljom djeteta da ih sluša pa i samo govori. U ovim pjesmama nema djeci nepoznatih rijeci niti apstraktnih pojmova koji nakon susreta s pjesmom ostaju nerazjašnjeni. Glasovna struktura svake pojedine rijeci (kratka rijec sastavljena pretezito od dva ili tri otvorena sloga) pazljivo je odmjerena pa ih djeca lako mogu izgovoriti i zapamtiti obogacujuci vlastiti leksik.
 
"Lako je zamijetiti da je ovu knjizicu napisao netko tko jako dobro poznaje djecu i njihov govorni razvoj."  (Iz recenzije)
 
Osim za razvoj govora, ova pjesmarica moze posluziti i kao citanka za djecu koja tek ovladavaju vještinom citanja, ali i za ucenike s teškocama u citanju. Pjesmice su za citace podijeljene u 3 razine: najjednostavnije i najkrace pjesmice su tiskane velikim tiskanim slovima, s posebno velikim proredima izmedu rijeci (3 mm) i redaka (6 mm) (kako bi dijete moglo lakše percipirati zasebne rijeci i pratiti redak prstom). Pjesmice druge razine tiskane su malim tiskanim, ali krupnim slovima (4 mm) s jednakio velikim proredima, kao i pjesmice prve razine. I, naposljetku, pjesmice trece razine (duze pjesme-price) tiskane su uobicajenim za djecu malim tiskanim slovima s uobicajenim proredima.
 
Na kraju knjige nalazi se opis metodike rada s pjesmicama u svrhu provjere i vjezbanja razumijevanja. Za svaku razinu citanja nudi se drukcija metoda rada na razumijevanju procitanog.

  • ISBN: 9789537685027
  • Izdavac: Planet Zoe
  • Godina: 2009.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 96
  • Format: 17,00×24,00 cm

Cijena: 116,10 kn