Marilyn Monroe, moja majka (Neda Miranda Blazevic-Krietzman)

Pripovijetke Nede Mirande Blazevic-Krietzman protezu se od kalifornijskih obala do Darde, od New Yorka do Zagreba, od slabo obrazovanih iseljenika do vrhunskih intelektualaca, od mladica i djevojaka s iPadima do staraca s PTSP-om. Uvjerljiva u karakterizaciji likova, bes­prije­korna u jezicnim bravurama i igrama te snazna u emo­cijama, autorica u svakoj od trinaest prica u zbirci Marilyn Monroe, moja majka ozivljava ljude cije su sudbine i zivotne situacije itekako stvarne i moguce. Usto u price uplece slavne umjetnice i umjetnike, glumce, pjevace i pisce, koji direktno ili indirektno utjecu na njezine junake. 
Neda Miranda Blazevic-Krietzman u svakoj pripovijetki, u svakom ozivljenom komadicu svijeta stvara jedinstvene situacije u kojima se njezini junaci prirodno snalaze, a kroz njih ocrtava probleme pojedinca u suvremenom svijetu, od potrage za identitetom, stvarnim ili izmišljenim, do ljubavnih i emocionalnih vrhunaca, ali i krahova. Marilyn Monroe, moja majka zbirka je pripovjedaka koja ne samo što odrazava svijet današnjice ili bliske prošlosti nego i pokazuje kako nije dovoljno ostvariti svojih 15 minuta vorholovske slave, vec je presudno postici uravnotezenost sa samim sobom i svojim zeljama.Pripovijetke Nede Mirande Blazevic-Krietzman protezu se od kalifornijskih obala do Darde, od New Yorka do Zagreba, od slabo obrazovanih iseljenika do vrhunskih intelektualaca, od mladica i djevojaka s iPadima do staraca s PTSP-om. Uvjerljiva u karakterizaciji likova, bes­prije­korna u jezicnim bravurama i igrama te snazna u emo­cijama, autorica u svakoj od trinaest prica u zbirci Marilyn Monroe, moja majka ozivljava ljude cije su sudbine i zivotne situacije itekako stvarne i moguce. Usto u price uplece slavne umjetnice i umjetnike, glumce, pjevace i pisce, koji direktno ili indirektno utjecu na njezine junake. 
Neda Miranda Blazevic-Krietzman u svakoj pripovijetki, u svakom ozivljenom komadicu svijeta stvara jedinstvene situacije u kojima se njezini junaci prirodno snalaze, a kroz njih ocrtava probleme pojedinca u suvremenom svijetu, od potrage za identitetom, stvarnim ili izmišljenim, do ljubavnih i emocionalnih vrhunaca, ali i krahova. Marilyn Monroe, moja majka zbirka je pripovjedaka koja ne samo što odrazava svijet današnjice ili bliske prošlosti nego i pokazuje kako nije dovoljno ostvariti svojih 15 minuta vorholovske slave, vec je presudno postici uravnotezenost sa samim sobom i svojim zeljama.

  • ISBN: 978-953-266-397-6
  • Izdavac: Fraktura
  • Godina: 2012.
  • Uvez: tvrdi s ovitkom
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 192

Cijena: 132,21 kn