Marketing u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i turizmu (P. Kotler, J. T. Bowen, J. C. Makens)

Udzbenik ima medunarodni fokus, što je osobito vazno u doba sve vece globalizacije. Po­slovna su trzišta postala medunarodna – domace tvrtke šire se u inozemstvo, a strane tvrtke zele uci na americko trzište – stoga je neophodno da današnji citatelji budu izlozeni poslov­nim i kulturnim primjerima iz drugih dijelova svijeta. Umjesto jednog poglavlja posvecenog medunarodnom marketingu, autori su ukljucili takve primjere u sve dijelove knjige.

"Ovu smo knjigu pisali misleci na Vas – ona objašnjava svrhu i zadacu uloge svake osobe u marketingu. Buduci da su zaposlenici koji kontaktiraju s klijentima dio našeg proizvoda marketingu ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma, marketing je svaciji posao. Marketing u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i turizmu daje inovativan i praktican uvod u marketing. Opširno korištenje primjera i ilustracija te sam stil cine knjigu jasnim i jednostavnim štivom."

***

Philip Kotler profesor je medunarodnog marketinga, odlikovan pocasnom titulom S. C. Johnson & Son Distinguished Professor, na J. L. Kellogg Graduate School of Management, Sveucilište Northwestern. Profesor Kotler jedan je od vodecih auto­riteta u podrucju marketinga. Magistrirao je ekonomiju na Sveucilištu u Chicagu, a doktorirao u istom podrucju na MIT-ju. Dr. Kotler koautor je knjige Osnove mar­ketinga (hrvatsko izdanje Mate d.o.o., 2006.) te autor knjige Upravljanje marketin­gom: analiza, planiranje, primjena i kontrola (hrvatsko izdanje Mate d.o.o., 2008.).

John T. Bowendekan je Koledza za upravljanje hotelima i restoranima Conrad N. Hilton na Sveucilištu Houston. Profesor Bowen drzao je tecajeve i seminare o marketingu u Aziji, Australiji, Srednjoj Americi, Europi i Juznoj Americi. Dr. Bo­wen pruza savjetodavne usluge velikim i malim tvrtkama koje posluju u podrucju ugostiteljstva i hotelijerstva. Formalno obrazovanje dr. Bowena obuhvaca dodiplomski studij iz upravljanja hotelima na Sveucilištu Cornell, magisterij iz poslovnog upravljanja i znanstveni magisterij na Drzavnom sveucilištu Corpus Christi te doktorat u podrucju marketinga na Sveucilištu Texas A&M. Dr. Bowen clan je udruzenja HCIMA.

James C. Makens aktivno djeluje u industriji putovanja. Drzao je menadzerske se­minare za Korporaciju Sheraton, Hotele Regent International, Tajvansko udruzenje hotela te australski Travelodge. Takoder je vršio duznost prodekana na INCAE-i, podruznici Poslovne škole Harvard u Centralnoj Americi. Dr. Makens je nedavno otišao u mirovinu, napustivši profesorsko mjesto na postdiplomskom studiju na Poslovnoj školi za menadzment Babcock Sveucilišta Wake Forest.

  • ISBN: 978-953-246-095-7
  • Izdavac: Mate
  • Godina: 2010.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 940
  • Format: 21,00×26,00 cm

Cijena: 580,00 kn