Menadzment ljudskih potencijala (Skupina autora)

Cetvorica autora (R. A. Noe, J. R. Hollenbeck, B. Gerhart i P. M. Wright) profesori su sa razlicitih i veoma istaknutih americkih fakulteta (Ohio State University, Michigan State University i dr.). Oni vjeruju da je pristup vodenja ljudskih potencijala od temeljne vaznosti za stvaranje dugorocne “vrijednosti” poduzeca i njegovog opstanka te su to na jasan i zanimljiv nacin prikazali u knjizi. Knjiga je ujedno raskošno opremljena ilustracijama, a pruza i upoznavanje s izazovima koje je nuzno za stvaranje vrijednosti i stjecanje konkurentske prednosti. Kvalitetno upravljanje ljudskim resursima predstavlja konkurentsku prednost modernog poslovanja.

R. A. Noe je Robert i Ann Hoyt profesor menadzmenta na Sveucilištu Ohio. Prije toga radio je na katedri menadzmenta na Sveucilištu Michigan i u Centru industrijskih odnosa na Carlson School of Management, Sveucilište Minnesota. Provodio je istrazivanja i predavao studentima, postdiplomcima i doktorskim studentima o upravljanju ljudskim potencijalima, menadzerskim vještinama, kvantitativnim metodama, informacijskim sustavima ljudskih potencijala, edukaciji, razvoju zaposlenika i organizacijskom ponašanju.

John R. Hollenbeck profesor je menadzmenta na Eli Broad Graduate School of Business Administration na Sveucilištu Michigan. Stekao je doktorat iz menadzmenta i organizacijskog ponašanja na New York Sveucilištu. U svom radu najviše istrazuje teoriju samokontrole i motivacije za rad, procese separacije i stjecanja zaposlenika te odlucivanje i radnu uspješnost u timovima.

Barry Gerhart je Frances Hampton Currey profesor studija organizacije na Owen School of Management pri Vanderbilt Sveucilištu. Stekao je magisterij iz psihologije na Bowling Green State University 1979. Godine i doktorat iz podrucja industrijskih odnosa na Sveucilište Wisconsin – Madison 1985. Njegovo istrazivanje se usredotocuj na podrucje kompenzacija / nagradivanja, popunjavanja radnih mjesta i stavova zaposlenika.

Patrick M. Wright je pridruzeni profesor škole industrijskih i radnih odnosa na Sveucilištu Cornell. Prethodno je bio pridruzeni profesor menadzmenta i koordinator magisterija iz upravljanja ljudskim potencijalima na Graduate School of Business pri Sveucilištu Texas A & M.

  • ISBN: 953-246-012-8
  • Izdavac: Mate
  • Godina: 2006.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 688
  • Format: 20,00×25,00 cm

Cijena: 490,00 kn