Microsoft Windows 7 (Paul McFedries)

McFedries pocinje s naprednom prilagodbom i obraduje sve, od pokretanja i gašenja do datotecnog sustava. Predstavit ce vam nove nacine podizanja performansi Windowsa 7, upravljanje pravilima poput Group Policies, uredivanje registra, upotrebe alata za upravljanje te kontrolu Windowsa 7 upotrebom naredbenog retka. Iscrpno je obradena sigurnost u Windowsu 7 ukljucujuci detaljne vodice za sigurnost na webu i pri upotrebi e-pošte, te osiguranje svih vrsta mreza. Takoder cete otkriti bolje nacine za rješavanje problema s uredajima, mrezama i podizanjem sustava, umrezavanje Mac i Windows racunala te automatiziranje administrativnih zadataka najnovijim tehnikama skriptiranja. Knjiga obiluje strucnim savjetima, trikovima i tehnikama za rješavanje problema. Ako zelite izvuci najbolje moguce performanse iz vašeg racunala i Windowsa 7, nigdje drugdje necete naci tako vrijedan izvor podataka.


Paul McFedries, predsjednik Logophilie Limited, profesionalni je pisac tehnicke kulture, strastveni „kompjuteraš“ i strucnjak za Windows koji se racunalima bavi od 1975. godine, a Windows koristi od njegove prve verzije. Napisao je više od šezdeset knjiga o racunalima koje su širom svijeta prodane u više od tri milijuna primjeraka. Njegovi noviji radovi su Microsoft Windows Home Server Unleashed (QUE) te Tweak It and Freak It: A Killer Guide to Making Windows Run Your Way, Networking with Microsoft Windows Vista i Build It. Fix It Own It: A Beginner’s Guide to Building and Upgrading a PC. Paul je usto i vlasnik web mjesta Word Spy (www.wordspy.com) koje prati pojave novih rijeci i fraza u engleskom jeziku.

* Prilagodite se Windowsu 7: IE8, podizanje i gašenje, datotecni sustav, izbornik Start, traka zadataka i još puno toga
* Sustavno nadzirite, ugadajte i optimizirajte performanse Windowsa uz prakticne tehnike za brzo podizanje sustava
* Upotrijebite automatizirani postupak odrzavanja racunala u devet koraka
* Iskoristite snagu naprednih alata kao što su Group Policies, registar, MMC i naredbeni redak
* Zaštitite Windows 7 sigurnosnim osobinama kao što su automatsko zakljucavanje, Windows Firewall, Windows Defender, roditeljski nadzor i BitLocker
* Zaštitite svoju privatnost na webu novim InPrivate Browsingerom
* Riješite probleme s podizanjem sustava, umrezavanjem i hardverom
* Sigurno pruzite daljinski pristup i VPN veze
* Upotrijebite Windows 7 za web server
* Programirajte Windows Scripting Host i Windows PowerShell

  • ISBN: 978-953-299-019-5
  • UDK: 004.451(035)
  • Biblioteka: Ekspert
  • Izdavac: Mis
  • Godina: 2009.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 816
  • Format: 17.00×24.00 cm

Cijena: 295,00 kn