Mracna mjesta (Gillian Flynn)

Libby Day bilo je sedam godina kad su joj majka i sestre stradale u ubilackom pohodu pobjesnjelog sotonista. Jedina je prezivjela nocni masakr, a na sudenju je tvrdila da je njezin petnaestogodišnji brat Ben ubojica. Kad ostane bez novca, dvadeset cetiri godine poslije prisiljena je na suradnju s Kill Clubom. Clanovi te neobicne orga­nizacije opsjednuti su davnim ubojstvima, ali pritom uvjereni u Benovu nevinost. Uz njihovu pomoc Libby pocinje potragu za istinom koja ce razbuditi stare sablasti i dovesti je do šokantnih otkrica…  

Autorica Oštrih predmeta i Nestale, Gillian Flynn napetim trilerom Mracna mjesta osigurala je svoje mjesto medu najboljim suvremenim piscima ovog zanra. Usporeduju ga s Plodovima gnjeva Johna Steinbecka i Twin Peaksom Davida Lyncha, dozivio je brojna izdanja diljem svijeta,  a u pripremi je i film sa Charlize Theron u glavnoj ulozi. Jezovito, uzbudljivo i nepredvidljivo.

Gillian Flynn zbilja je izvrsna, pamet­­na, oštra i uvjerljiva pripovjedacica  s nadarenošcu za makabricno.
Stephen King   

Napeti triler istinske strave iz pera auto­rice koja doista ima dara ispricati takvu pricu.
Chicago Tribune  

Kad se otkrije istina, ona je toliko po­maknuta da je cak ni najpronicljiviji citatelji nisu uspjeli predvidjeti.
Publishers Weekly  

Istinski šokantan rasplet!
Romantic Times  

Pametno, zanimljivo i uznemirujuce. Mracna mjesta zacementirala su Fly­nnicino mjesto medu velikim piscima kriminalistickih romana.
Crimespree

Evociranje zivota u malom gradu i nje­go­vih disfunkcionalnih stanovnika pod­jednako je jezivo fascinantno kao i Capoteovo novinarsko prepricavanje pravoga obiteljskog masakra u Hladnokrvnom ubojstvu, na koje i podsjeca po svojoj sablasnosti.
Daily Mail

Likovi su toliko realisticni – toliko pra­­vi da bi mogli iskoraciti sa stranice… nagovještaji onoga što se stvar­­no dogodilo obitelji Day drze vas  u napetosti dok slijedite neodoljivi put prema istini. Ne moze se prestati citat­i!
Bookreporter.com

Kao da ste na jednome mjestu sabrali Smrt u obitelji Jamesa Ageeja, Plodove gnjeva Johna Steinbecka i Twin Peaks Davida Lyncha. Zapravo, teško je zamisliti neku drugu spisateljicu, mozda uz iznimku Flannery O’Connor ili Joyce Carol Oates, koja moze tako hra­bro pisati o nasilju.
Berkshire Living

  • ISBN: 978-953-266-628-1
  • Izdavac: Fraktura
  • Godina: 2015.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Prevoditelj: Zrinka Budak
  • Broj stranica: 384

Cijena: 134,10 kn