Na putu u skrivenu dolinu (Davor Rostuhar)

“Izmedu fikcijske i putopisne proze, izmedu Zagreba i dalekih prostranstava Indije, Nepala i Tibeta, knjiga Davora Rostuhara “Na putu u skrivenu dolinu” potraga je kakvih je malo. Nakon prve putopisne knjige “Samo nek’ se krece!” koja govori o njegovom putovanju biciklom od Zagreba do egipatskih piramida, Rostuhar (koji je u meduvremenu postao jedan od najcijenjenijih domacih profesionalnih putnika) opisao je uzbudljivo putovanje po Afganistanu, Pakistanu, Indiji, Nepalu, skrivenom kraljevstvu Mustang, Kini i Tibetu, potragu za budistickom legendom o skrivenoj dolini, koja vlastitog autora uskoro odvodi na zanimljivu i jednako opasnu intimnu potragu za odgovorima na pitanja s kojima smo svi suoceni.
Ova nesvakidašnja knjiga popracena je fotografijama od kojih je autor neke objavio u casopisima National Geographic i Meridijani. Davor Rostuhar free lance je fotograf i publicist, osnivac Kluba za ekspedicionizam i kulturu (KEK). Zasad je proputovao 54 zemlje svijeta.”
Roman Simic

Iz knjige:
Budisticka legenda o skrivenoj dolini, koju sam cuo jednom prije odlaska na Himalaju, prava je slika moje potrage. To je prica o stazi koja vodi preko tisucu prepreka, uspona uz strme litice, demona, cudovišta… o tome kako moraš biti odlucan i stalno ici naprijed, staviti na kocku svoj život i biti spreman cak i umrijeti za put kojemu ne poznaješ cilja. Potraga za skrivenom dolinom potraga je za ultimativnom iluzijom, a njezin rezultat toliko je apsolutan da i ulog mora biti takav… Slutio sam da moram prerezati sve veze s postojanjem kakvo poznajem i ostaviti sav svoj život iza sebe. Koliko god mi je to zvucalo nemoguce, toliko mi se cinilo i kao jedino logicno rješenje…

  • ISBN: 9789539943439
  • Izdavac: KEK – Klub za ekspedicionizam i kulturu
  • Godina: 2012.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 226
  • Format: 16×23 cm

Cijena: 93,56 kn