Nevidljivi zakoni ljubavi (Bert Hellinger, Gunthard Weber i Hunter Beaumont)

Bert Hellinger jedan je od najutjecajnijih, najinovativnijih i najprovokativnih osoba u psihoterapiji i polju ljudskih odnosa, kao i jedan od najizdavanijih autora iz ovih oblasti. Iz svog dugogodišnjeg i bogatog iskustva poznavanja terapeutskih pravaca (psihoanalize, transakcijske analize, psihodrame, Geštalta, primalne terapije, obiteljske terapije i drugih) sintetizirao je bitno novi, inovativan pristup pronalazenja rješenja za najcešce i najdublje oblike ljudske patnje – metodu sistemskih konstelacija.

Konstelacije, kao primarna metoda Hellingerovog rada u posljednjih tridesetak godina, zajedno sa njegovim uvidima u sistemske upletenosti i rješenja kao i njegove uvide u prirodu, funkciju i djelovanje savjesti – dodirnule su zivote tisuca ljudi diljem svijeta te promjenile pristup mnogih terapeuta raznovrsnih orijentacija.

Bert Hellinger objavio je više od 80 knjiga koje su prevedene na mnoge svjetske jezike. Njegovi uvidi znacajni su za polje psihoterapije, ali takoder i nadilaze njene okvire. Hellinger nije samo terapeut vec i pisac, filozof i ucitelj velike mudrosti koju stavlja u sluzbu brige za dušu u širem, sveobuhvatnom smislu koje nadilazi granice pojedinih disciplina.

Gunthard Weber, psihijatar i sistemski obiteljski terapeut je ko-osnivac Instituta za sistemsko istrazivanje Heidelberga, Internacionalnog društva za sistemsku terapiju, kao i Carl Auer izdavacke kuce. Ujedno je i jedan od najblizih ranih Hellingerovih suradnika koji prvi dokumentira i objavljuje njegove radove. Njegov narocit interes i strucnost su polje organizacijskih, odnosno poslovnih konstelacija.

Hunter Beaumont je psiholog, edukator i autor koji je zapoceo svoj rad pri Geštalt Institutu Los Angelesa, a nastavio u Njemackoj, gdje proširuje svoje polje djelovanja na sistemski rad, nakon pocetka suradnje sa Hellingerom u ranim devedesetim godinama prošlog stoljeca. Najzasluzniji je za dokumentiranje Hellingerovog rada i širenje znanja o metodi sistemskih konstelacija na englesko govorno podrucje.

  • ISBN: 9789535861409
  • Izdavac: Konstelacija
  • Godina: 2015.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Prevoditelj: Alemka Dauskardt
  • Broj stranica: 358

Cijena: 135,00 kn