Nezaboravni izleti hrvatskom–Dalmacija (Vid Jaksa Opacic)

Svaki slobodan trenutak u današnje je vrijeme i više nego dragocjen, a provesti ga kvalitetno povlastica je koju si tek rijetki mogu priuštiti. Kroz osam izleta, koliko ih je obradeno u knjizi, posjetiteljima je omoguceno upoznavanje vecega dijela Juznoga hrvatskog primorja. Knjiga je zamišljena tako da pomogne svim zainteresiranim citateljima u osmišljavanju izleta u blizu ili dalju okolicu. Posjetitelji ce stoga u knjizi pronaci izlete razlicite kilometraze i vremenskog okvira koji je potreban da bi se trasa izleta mogla svladati.

Na pocetku svakog izleta, nakon kracega uvodnog dijela, nekoliko je tehnickih podataka, poput osnovnoga smjera kretanja, okvirne duzine izleta izrazene u kilometrima i najkracega vremena potrebnog za obilazak svih odredišta. Potom slijedi kraci opis znamenitosti koje posjetitelj nipošto ne bi trebao zaobici. Svaki izlet prati pregledna karta s jasno oznacenim smjerom kretanja. Manja izletišta ili neka druga zanimljiva odredišta koja nisu sastavni dio osnovne trase izleta opisani su u zasebnom okviru. Vrijedi ih, naravno, posjetiti ako izletnik moze produljiti izlet za dan ili dva. Posjetitelji koji raspolazu s više slobodnih dana od predvidenoga broja za pojedini izlet moci ce lako povezati dvije trase ili više trasa susjednih izleta. Izlet, naime, ne mora završiti ondje gdje je to naznaceno u ovoj knjizi. Uostalom, nerijetko su najuspjeliji oni izleti koje posjetitelji sami isplaniraju prema svojim zeljama i interesima. Ova je knjiga samo mala pomoc u osmišljavanju izleta i predlaze sadrzaje koji zasluzuju da ih se posjeti i istrazi.

Stoga vas pozivamo da se otisnete u neke nepoznatije krajeve i upoznate šarm biciklistickih staza, tradiciju vinskih podruma, kolorit kulturnih priredaba, umijece pripreme vrhunskih gastronomskih specijaliteta, slikovitost seoskih gospodarstava, caroliju adrenalinskih sportova, istinsku ljepotu planinarenja i još mnogo toga.

Treci od tri separata knjige „Nezaboravni izleti Hrvatskom“

  • ISBN: 9789531417792
  • Izdavac: Mozaik knjiga
  • Godina: 2015.
  • Uvez: meki
  • Jezik: Hrvatski
  • Broj stranica: 128

Cijena: 44,91 kn