Nisam zavijao s vukovima (Tomislav Jakic)

Tezak je rekao da je autor u prvom dijelu knjige prikazao zagrebacko gradansko društvo te ulazak u novinarstvo kroz Radio, a zatim Televiziju Zagreb, gdje su i pocele prve komplikacije zbog odbijanja da ude u Savez komunista (što je tada bila obaveza novinara u Informativnom programu) te problemi s Udbom. Ipak, ocjenjuje da ce citateljima najzanimljiviji dio knjige biti onaj vezan uz Jakicevo vrijeme savjetovanja bivšeg predsjednika Mesica.

Isticuci kako knjiga nije memoarska, ali ni autobiografska Tomislav Jakic rekao je kako u njoj ne prepricava svoj zivot vec je njegov zivot "sredstvo da postigne autenticnost".

"Knjiga je slika jednog vremena", kazao je dodavši kako je njome zelio stvoriti protutezu jednostranosti, lazima i generaliziranju. "Zelim uspostaviti ravnotezu izmedu samo jedne strane koja nam se uporno namece i druge koja šuti", istaknuo je.

Jakic je kazao da u knjizu, uz ostalo, govori o tome kako je tekao proces donošenja odluka u Mesicevu uredu, a iznosi i nepoznate detalje vezane uz dolazak bivšeg americkog predsjednika Georga W. Busha u Hrvatsku. Rijec je o jednom ‘tihom ratu’ izmedu Mesica i bivšeg premijera Ive Sanadera oko toga ciji ce to biti show, kazao je.

Isticuci da se bez Jakiceve knjige ne moze razumjeti vrijeme od 1990. do danas, Mesic je kazao da je to "vrijeme vukova, ali i hijena". Dodao je kako je Jakic dolazio u dodir i s ‘vukovima’ ali i ‘hijenama’. "Ni s njima Tomislav Jakic nije ‘zavijao’ jer su mu se gadile", kazao je. Istaknuo je kako je za savjetnike uvijek birao po kriterijima strucnosti za pojedini resor te da su savjetnici u njegova dva predsjednicka mandata napravili sve što je trebalo. Ocijenio je da su pred Hrvatskom velika pitanja – prije svega suradnja s regijom, jer je "arhitektura našeg prostora završena".

  • ISBN: 978-953-7782-00-9
  • Izdavac: Plejada
  • Godina: 2010.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 540

Cijena: 108,00 kn