Nova pravila marketinga i PR (David Meerman Scott)

Internet nije toliko stvar tehnologije koliko ljudi. David Meerman Scott u svojim izuzetnim Novim pravilima marketinga i PR-a ide znatno dalje od tehnologije i istrazuje mogucnosti interneta u odnosu na ljude. On utvrduje niz pravila koja pokazuju kako ostvariti te mogucnosti uz maksimalnu ucinkovitost, i to kroz primjere iz stvarnog zivota i na zanimljiv nacin.”

—Jay Conrad Levinson, Otac gerilskog marketinga i pisac serije knjiga Gerilski marketing

“ Nova pravila marketinga i PR-a poucavaju citatelje kako pokrenuti vizionarsku kampanju korištenjem dalekoseznih, dugotrajnih alata društvenih medija. Knjiga je neprocjenjiv vodic za svakoga tko zeli afirmirati svoje ime, svoje ideje i svoju organizaciju.”

—Mark Levy, koautor Kako uvjeriti ljude koji ne zele biti uvjereni i utemeljitelj tvrtke Levy Innovation: A Marketing Strategy Firm

“ Revolucija je mozda precesto korištena rijec u opisivanju posljedica interneta, no upravo je revolucija ono što David Meerman Scott prihvaca i promice u ovoj knjizi. On razotkriva ispraznost starih medijskih pravila i za sve nas otvara vrata insajderske igre koju je ranije igrala tek nekolicina dobro povezanih strucnjaka. S ovom knjigom pravila online revolucije mozemo nauciti kako osvojiti umove i trzišta igrajuci po novim pravilima novog medija.”

—Don Dunnington, predsjednik International Association of Online Communicators (IAOC); direktor Business Communicationsa i K-Tron Internationala; te diplomirani instruktor u online komunikacijama sveucilišta Rowan, Glassboro, New Jersey

“Povijest marketinških komunikacija — duga nekih 60 godina— sastoji se od promicanja poruka namijenjenih uvjeravanju nekoga da poduzme odredenu zeljenu akciju. Danas se marketinške komunikacije, vecim dijelom zbog goleme snage i utjecaja Mreze i drugih oblika elektronickih komunikacija, temelje na ulazenju u razgovor ciji je cilj navesti/nagovoriti odredenu osobu na poduzimanje odredene akcije. David Meerman Scott pokazuje da se marketing danas temelji na sudjelovanju i povezivanju a ne više na cistoj sili.”

—Roy Young, direktor prihoda tvrtke MarketingProfs.com i koautor Prvaci marketinga: Prakticne strategije za unaprjedenje marketinške moci, utjecaja i poslovnih ucinaka

“Kao netko tko se iz redova marketinga probio na celo nekoliko kompanija, došao sam do spoznaje da su pravila prema kojima sam zivio kako bih upravljao marketinškom mješavinom zastarjela. Ono što David Meerman Scott pokazuje a što toliko zadivljuje jest da su nova pravila bolja od starih jer presjecaju ravno kroz sav taj komunikacijski metez i mitove o visokobudzetnom oglašavanju. Ova je knjiga obvezno štivo za svakog menadzera u potrazi za ostvarivanjem troškovno ucinkovite margine u marketinškim operacijama i izravnim obracanjem kupcima na nacin koji njima odgovara.”

—Phil Myers, predsjednik tvrtke Pragmatic Marketing

“Ovo je nuzno štivo ako ne zelite gubiti vrijeme i resurse na stare metode internetskog marketinga i odnosa s javnošcu. David Meerman Scott u ime dobrih starih vremena za vas revidira stara pravila, istodobno zalazeci u nova pravila internetskog marketinga i PR-a. On nas ne prepušta samo teorijama, vec nudi prakticne i na rezultate usmjerene savjete.”

—Ron Peck, izvršni direktor, Neurological Disease Foundation

“ Nova pravila marketinga i PR-a govore o kršenju pravila i stvaranju novih uloga u tradicionalnim funkcionalnim podrucjima. Korištenjem inovativnih, netradicionalnih pristupa kako bi dosegnuli mnoštvo auditorija, zajednica i vizionara na internetu, te zadrzali njihovu pozornost, PR-ovci ostvaruju nove vrijednosti, utjecaje i ishode. Nalazimo se u sadrzajima bogatom, internetom navodenom svijetu, a David Meerman Scott je napisao dragocjeni traktat o tome kako marketinški orijentirani PR strucnjaci mogu utjecati na nove medijske kanale i forume za plasiranje svojih prica na trzište. PR-ovci više nisu ograniceni u tome gdje i kako usmjeravaju svoja znanja, spisateljsko umijece i sposobnosti upravljanja percepcijama. Internet je umnozio i rašclanio obilje novih putova za izravno obracanje i aktivaciju kljucnih ciljanih interesnih skupina. Dobra knjiga itekako vrijedna citanja za sve marketinške strucnjake i sve starije PR agente.”

—Donovan Neale-May, izvršni direktor, CMO Council

“ Nova pravila marketinga i PR-a nude sazetak akcijskog plana za uspjeh. Umjesto da se usredotoci na jedno rješenje, Scott pokazuje kako se koristiti mnogostrukim internetskim pomagalima, redom usmjerenima na povecanje prisutnosti i popularnosti vaše kompanije.”

—Roger C. Parker, pisac Ulicnog vodica za marketing na internetu i Dizajna na prodaju

“Ponovno se nalazimo na kriticnoj prijelomnoj tocki na evolucijskom putu našeg društva, na kojemu pojedinci otimaju moc i kontrolu institucijama i tradicionalnim cuvarima koji kontroliraju protok znanja i cuvaju zidove tvrdava. Kao komunikacijski strucnjaci imamo vrlo malo vremena da shvatimo što se promijenilo, zašto se promijenilo, i što bismo s tim u vezi trebali uciniti. Ne pocnete li stvari raditi na drugaciji nacin i ne ucinite li to odmah, slobodno mozete poceti traziti drugi posao. U svijetu u kojemu su promjene uobicajene a svakoga se dana izmišljaju novi oblici komunikacije i suradnje, što je potrebno da bi predani moralni komunikacijski strucnjak bio uspješan? Knjiga Davida Meermana Scotta, Nova pravila marketinga i PR-a, pruza pronicljiv prikaz promjena u igri dok utakmica traje i nekih kljucnih taktika koje su vam potrebne za uspjeh u ekonomiji znanja.”

—Chris Heuer, suosnivac, Social Media Club

  • ISBN: 978-953-55872-0-0
  • Izdavac: Dva i Dva
  • Godina: 2009.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 276

Cijena: 149,00 kn