Obican covjek (Ivan Golub)

Svecenik i teolog, znanstvenik i knjizevnik, povjesnicar kulture, Ivan Golub vrhunski je intelektualac kojega podjednako uvazavaju crkveni i svjetovni krugovi u domovini i diljem svijeta. Uz pastoralni i profesorski teološki rad, clanstvo u mnogim domacim i stranim akademijama i udrugama, cesta gostovanja na uglednim crkvenim i svjetovnim institucijama i fakultetima, cime je zavrijedio mnoge nagrade i visoka priznanja, napisao je više od sedamdesetak knjiga, mnoštvo eseja, rasprava i clanaka tiskanih na svim jezicima.

Pisac koji pisanu rijec svjedoci na materinskome kajkavskom, kao i na cakavskome, štokavskome, latinskome i grckome jeziku,  velik poznavatelj rada i djelovanja Jurja Krizanica i Julija Klovica, objavio je brojne studije i knjige o tim i drugim velikanima hrvatske knjizevnosti i kulture, bavio se religijskim, mariološkim i biblijskim temama, a njegove osebujne zbirke poezije  uvjerljiv su pjesnicki trag visoke estetske razine. 

Obican covjek nije samo autobiografija nego i vrijedan faktografski portret pisca. Autor ne govori samo o sebi, nego imenom i prezimenom spominje ljude koje susrece, s kojima hoda, s kojima razgovara,  šecuci gradovima koji su vazni za kršcanstvo od Rima i Carigrada do Moskve i, naravno,  Zagreba. Posebnu vrijednost daje knjizi Kazalo imena, mjesta i vaznih institucija te brojni likovni prilozi  kao svjedocanstvo jednoga vremena.

Knjiga je veliki dar citateljima i svim zaljubljenicima u autenticnu rijec jer je plod duboke vjere, nade i ljubavi prema svakomu covjeku, ali i nepresušno vrelo podataka o knjizevnosti, povijesti i kulturi kakvo se rijetko moze susresti.

  • ISBN: 978-953-303-414-0
  • UDK: 821.163.42-94
  • Izdavac: Naklada Ljevak
  • Godina: 2013.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 864

Cijena: 215,10 kn