Odnosi medu ljudima (Steve Duck)

U ovom, cetvrtom, izdanju dosta paznje je posveceno teoriji privrzenosti, sociobiologiji, teoriji evolucije i kulturi, ali i prakticnim i kvalitativnim ucincima svakodnevnog ponašanja na rutinska ponašanja u odnosima. Spajanje ovih elemenata, karakterizirano povezivanjem predodredenih svojstava sa stvarnim ponašanjem u svakodnevnom zivotu, jedna je od glavnih promjena u ovom izdanju.
Usmjerenost na odvijanje odnosa cini knjigu privlacnom za niz disciplina zainteresiranih za interakciju, dok ce obuhvacanje evolucijske perspektive i perspektive privrzenosti privuci citatelje ciji su glavni interes faktori koji predodreduju odredena ponašanja.
Više paznje posveceno je i mracnim stranama odnosa – stvarima koje su ocito loše u odnosima, kao što su ljubomora i uhodenje, te svakodnevnom upravljanju teškocama u odnosima.
Nadalje, znacajno je porasla upotreba tehnologije u odnosima. Sada je osnovna karakteristika zivljenja cinjenica da se odnosi i uloge prelijevaju preko granica nekada odijeljenih dijelova zivota. Ne moze se ignorirati cinjenica da je takvo prelazenje granica vazno, ne samo studentima nego i širem citateljstvu.
Cetvrto izdanje sadrzi i brojna nova pedagoška sredstva koja pomazu studentima pri ucenju i razmatranju svojih iskustava, a ujedno pomazu profesorima pri korištenju materijala na najbolji nacin te cine suhoparnu teoriju zanimljivijom.

  • ISBN: 9789531917773
  • Izdavac: NAKLADA SLAP
  • Godina: 2017.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 308

Cijena: 294,00 kn