Oluja (Julie Cross)

Godina je 2009. Devetnaestogodišnji Jackson Meyer normalan je decko – studira, ima djevojku … i moze putovati kroz vrijeme. Ali to nije kao u filmovima – nakon njegovih skokova kroz vrijeme ništa se ne mijenja, nema problema s kontinuuom prostora-vremena niti pokvarenih kondenzatora protoka – to je samo bezazlena zabava.

                To jest, do onoga dana kada se stranci iznenada pojave pred Jacksonom i njegovom djevojkom Holly i kada tijekom borbe s Jacksonom Holly zadobije smrtonosan hitac. U svojoj panici Jackson slucajno odskoci dvije godine unatrag, u 2007., ali taj odskok nije nalik njegovim ranijim povratcima u prošlost. Sada je zapeo u 2007. i ne moze se vratiti u buducnost.

                Ocajnicki zeleci da se nekako vrati u 2009. i spasi Holly no ne mogavši se vratiti u pravu godinu, Jackson se primiri u 2007., nauci sve što moze o svojoj sposobnosti i upoznaje Holly … ponovno. Uskoro otkriva da ništa u njegovom zivotu nije onakvo kakvim se cinilo, ukljucujuci njegovog oca.

                Ne prode dugo prije no što ljudi koji su u 2009. ubili Holly dodu traziti Jacksona u prošlosti, a ti „Neprijatelji vremena“ nece prezati ni pred cim da unovace tog mocnog, mladog putnika kroz vrijeme. Da ga unovace … ili ubiju.

                Sastavljajuci slagalicu naznaka o svome ocu, Neprijateljima vremena i samome sebi Jackson mora odluciti koliko daleko je voljan otici da spasi Holly … a mozda i cijeli svijet.

„Vidjela sam buducnost, a buducnost je Jackson Meyer! Zaljubila sam se u Oluju Julie Cross, vrlo zanimljivu, ocaravajucu.“

NANCY HOLDER, spisateljica uspješnica po New York Timesu, autorica serijala Crusade

 

„Likovi su … slozeni i dobro ocrtani; pronaci ce put do citateljevog srca i ostati u njemu dugo nakon što citatelj sklopi procitanu knjigu. Jednakim dijelom pustolovina, romansa, znanstvena fantastika … citatelj ce okrenuti posljednju stranicu i zazeljeti da i sam moze „skociti“ u buducnost i procitati nastavak.“

Kirkus Reviews (zvjezdane kritike)

„U ovoj svjezoj, maštovitoj i romanticnoj prici punoj napetosti, Julie Cross vodi citatelja na nezaboravno putovanje kroz vrijeme. Uzbudljivi debi fantasticnog, novog glasa.“

COURTNEY SUMMERS, nagradivana autorica romana Cracked Up to Be i Some Girls Are

 

„Domišljata prica Julie Cross zivopisno je izmaštana i sjajno ispricana, pogodivši

 upravo pravu, liberalnu dozu napetosti, intrige i romanse.“

SOPHIE LITTLEFIELD, nagradivana autorica romana Banished

 

„Labirint vrlo spretnog zapleta i iznenadnih preokreta, Oluja vas vodi na voznju carobnim sagom

 tijekom koje cete napeto listati stranice sve do samoga kraja.“

JANA OLIVER, autorica romana The Demon Trapper’s Daughter

 

Debitantski roman Julie Cross „Oluja“ prvi je dio trilogije. Po ovom romanu prepunom akcije, reklamiranom kao spoj „Zene vremenskog putnika“ i „Bourneovog identiteta“, Summit Entertainment je odlucio snimiti film.

Zainteresirani?! Pogledajte trailer!

http://shelf-life.ew.com/2012/01/10/tempest-book-trailer/

  • ISBN: 978-953-303-509-3
  • UDK: 821.111(73)-31=163.42
  • Biblioteka: Graham Greene
  • Izdavac: Naklada Ljevak
  • Godina: 2012.
  • Uvez: meki
  • Format: 13,5×20,5 cm

Cijena: 49,00 kn