Palijativna medicina (Morana Brkljacic, Mirko Samija, Borislav Belev, Marija Strnad, Tomislav Cengic)

Udzbenik Palijativna medicina obraduje temeljna nacela i organizaciju, klinicki pristup terminalnom bolesniku te medicinsku etiku. Autori su Morana Brkljacic, autorica prve doktorske disertacije u Republici Hrvatskoj iz podrucja palijativne medicine, Mirko Šamija, doajen hrvatske onkologije, Borislav Belev, internisticki onkolog i predstavnik Hrvatske u Europskom udruzenju internisticke onkologije, Marija Strnad, dugogodišnji javnozdravstveni djelatnik, posebice u podrucju epidemologije i prevencije kronicnih bolesti, te Tomislav Cengic, specijalizant ortopedije i traumatologije u Klinici za traumatologiju KB "Sestre milosrdnice" Zagreb.

Prirucnik je odobrio rektor Sveucilišta u Rijeci, a studenti koji ga koriste na jednom ce mjestu moci uciti o osnovnim nacelima rada palijativne medicine, o ustroju palijativne skrbi, o povijesti suvremenog hospicijskog pokreta, o hospicijskim standardima, o pruzanju psihosocijalne podrške terminalnim bolesnicima. Autori daju pregled organizacijske palijativne medicine u Europi i svijetu, te o njezinom razvoju u Republici Hrvatskoj. Obraduju i klinicke pristupe terminalnom bolesniku, pedijatrijsku-palijativnu medicinu kao i obiljezja medicinske etike u tom podrucju.

Udzbenik je posvecen prof.dr.sc. Anici Jušic, dr.med. utemeljiteljici i dozivotnoj predsjednici Hrvatskog društva za hospicij i palijativnu medicinu Hrvatskog lijecnickog zbora.

O knjizi:

"Iskrene cestitke i zahvale autorima u njihovom ostvarenju da ovim udzbenikom operacionaliziraju viziju palijativne medicine ostvarivši time eticku sintezu umiranja s dostojanstvom i poštovanjem ljudskog zivota."

Akademik Zvonko Kustic, dr. med.

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

  • ISBN: 978-953-638-497-6
  • UDK: 616-093.75(075.8)
  • Izdavac: Maruklin d.o.o., Sveuciliste u Rijeci, Zaklada Onkologija
  • Godina: 2013.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 338
  • Format: 19.5×25.5 cm

Cijena: 280,00 kn