Politika i domovina (Josip Manolic)

Dugo ocekivani memoari Josipa Manolica, „najstarijeg europskog obajvještajca“, antifašista, prvog suradnika predsjednika RH dr. Franje Tudmana, bivšega hrvatskoga premijera, covjeka „koji znade najviše tajni“ iz vremena Drugog svjetskog rata, bivše socijalisticke Jugoslavije, Domovinskog rata i iz razdoblja stvaranja demokratske i neovisne Hrvatske.

Josip Manolic pripada generaciji politicara i javnih radnika koji su imali vazne uloge u oblikovanju novije hrvatske povijesti u dugom, turbulentnom razdoblju. Iako danas u poodmakloj zivotnoj dobi, nije izgubio smisao za britke i jasne prosudbe, njemu svojstvene tijekom dugogodišnjih javnih istupanja.

„Vrijeme prolazi i aktualnost brojnih dogadanja blijedi. Ovom sam knjigom htio otrgnuti od zaborava dio zbivanja, ali i ispricati svoju istinu, istinu kako sam je ja vidio i dozivio, i ostaviti memoaristicku gradu naraštajima koji dolaze za daljnja istrazivanja.

Gotovo 75 godina sudjelujem u politickom zivotu Hrvatske, Kraljevine Jugoslavije, Nezavisne Drzave Hrvatske, Socijalisticke Federativne Republike Jugoslavije i, dakako, demokratske Republike Hrvatske. Cetiri drzave, cetiri razlicita politicka rezima – dva sam rušio, jedan gradio i rušio, a jedan stvarao.

Zivot i djelo biljezili su i procjenjivali u dugom razdoblju razni mediji, dao sam brojne intervjue, prokomentirao dogadaje i pojave, ali to su sve biljezili drugi. Sada sam odlucio osobno zabiljeziti prije svega sve ono što je dijelom ostalo skriveno od javnosti i u cemu sam sudjelovao ili neposredno svjedocio…“ (Josip Manolic)

  • ISBN: 9789532124545
  • Izdavac: Golden marketing – Tehnicka knjiga
  • Godina: 2015.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 408
  • Format: 16×24 cm

Cijena: 204,75 kn