Ponovno rodena (Anita Moorjani)

„Ponovno rodena“ nadahnjujuci su memoari Anite Moorjani. Nakon gotovo cetiri godine borbe s karcinomom i zlocudnim stanicama, njezino je tijelo pocelo otkazivati. Anita je lebdjela na granici izmedu zivota i smrti, a onda je spoznala svoju urodenu vrijednost i stvarni uzrok svoje bolesti. Dok je polako dolazila k sebi, shvatila je da joj se stanje poboljšalo nevjerojatnom brzinom: iz bolnice je otpuštena u roku od samo nekoliko tjedana, a pretrage su pokazale da u njezinu tijelu više nema ni traga zlocudnim stanicama!

Anita Moorjani pripovijeda nam o svom djetinjstvu u Hong Kongu, poslovnim izazovima, o svojoj istinskoj zivotnoj ljubavi te o danima kad je bila prikovana za bolesnicku postelju. Otkriva nam što je sve naucila iz bolesti, kako je demantirala lijecnike, njihove prognoze i suvremenu medicinu, prica nam o ozdravljenju, strahovima i istinskoj velicanstvenosti svakoga od nas. Fascinantno i dirljivo iskustvo blizine smrti iz temelja joj je promijenilo poglede na zivot i danas je sve što radi prozeto dubinom i spoznajama koje je dobila dok je bila na drugom svijetu.

Kao pripadnica tradicionalne hinduske obitelji u vecinski kineskom i britanskom društvu, Anita Moorjani od djetinjstva je bila razapeta izmedu svoje i kulture i vjere sredine u kojoj je zivjela. Godinama je pokušavala krivotvoriti vlastiti put kako bi ispunila tuda ocekivanja, a zahvaljujuci prosvjetljenju koje je dozivjela u drugoj dimenziji spoznala je da ima moc izlijeciti se sama i da u svemiru postoje cuda za koja prije nije znala.
O autorici

Anita Moorjani rodena je u Singapuru u indijskoj obitelji. Njezina je obitelj preselila u Hong Kong kad su joj bile dvije godine i ondje zivjela vecinu zivota. Zbog svog podrijetla i školovanja u britanskim školama, multilingvalna je: odrasla je govoreci istodobno engleski, kineski i indijski, a u školi je ucila i francuski. Godinama prije nego što joj je u travnju 2002. dijagnosticiran karcinom radila je u poslovnom sektoru. Njezino fascinantno i dirljivo iskustvo blizu smrti pocetkom 2006. iz temelja je promijenilo njezin pogled na zivot.

Sve što danas radi ispunjeno je istinskim spoznajama koje je stekla dok je bila u drugoj dimenziji.
Zbog osobnog iskustva blizu smrti, Anita cesto gostuje na konferencijama i dogadajima u svijetu i predstavlja svoje spoznaje. Na Odsjeku za bihevioristicke znanosti Honkonškog sveucilišta predaje o temama poput ponašanja u terminalnim fazama bolesti, suocavanja sa smrcu i psihologije duhovnih uvjerenja. Ona je utjelovljenje istine koja kaze da svi mi imamo unutarnju snagu i mudrost da prevladamo i najizazovnije zivotne situacije, a i zivi je dokaz te mogucnosti.

Anita Moorjani zivi u Hong Kongu sa suprugom Dannyjem i radi kao interkulturalni konzultant za multinacionalne korporacije.

  • ISBN: 9789533046891
  • Biblioteka: Biblioteka 100 cvjetova
  • Izdavac: V.B.Z
  • Godina: 2015.
  • Jezik: hrvatski
  • Prevoditelj: Anka Munic
  • Broj stranica: 264

Cijena: 89,10 kn