Posljednja konkubina (Lesley Downer)

Godina je 1861. Odrastajuci duboko u brdima Japana, Sachi se oduvijek osjecala drukcijom. Svojom je blijedom kozom i skladnim izgledom odudarala od prijateljica i obitelji. Kad joj je bilo svega jedanaest godina princeza prode kroz njezino selo i odvede je u zensku palacu u velicanstvenom gradu Edu. Ta palaca, prepuna spletki i erotskog nadmetanja, udomljuje tri tisuce zena i samo jednog muškarca – mladoga šoguna. Sachi je odabrana da mu bude konkubina.

Ali Japan dozivljava promjene. Sa zapada su doplovili Crni brodovi sa strancima zeljnim da Japan pridodaju svojem kolonijalnom carstvu. Izbija gradanski rat te Sachi bjezi. Pošto je spasi pobunjenicki ratnik, ona osjeti kako se u njoj bude dotad neznani osjecaji. Ali prije nego što se usudi i pomisliti na zivot s njim mora razotkriti tajnu svojeg podrijetla – tajnu koja krije toliko bolnu nepravdu da joj prijeti uništenjem.

Smještena u jedno od najburnijih razdoblja japanske povijesti, Sachina je prica mocna mješavina pustolovine i duboke romanse. Od bezvremenske ljepote zenske place u Edu do krvavih bitaka izvan njezinih zidina, Posljednja konkubina epsko je evociranje zemlje usred prevrata i potrage mlade zene za vlastitim identitetom.

Majka Lesley Downer je Kineskinja, a otac profesor kineskog, dakle odrasla je u kuci punoj knjiga o Aziji. Ali privlacnijim se za nju pokazao Japan nego Kina. Provela je ondje ukupno petnaestak godina. Napisala je mnogo knjiga o toj zemlji i njezinoj kulturi. Radi istrazivanja za knjigu Gejša: Tajna povijest svijeta koji nestaje zivjela je medu gejšama i malo pomalo postala i sama jedna od njih. Lesley Downer vodila je televizijske emisije o Japanu za Channel 4, BBC i NHK. Posljednja konkubina njezin je prvi roman.

  • ISBN: 978-953-7056-63-6
  • UDK: 820-3
  • Izdavac: OceanMore
  • Godina: 2009.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 448

Cijena: 135,00 kn