Pozitivna (Francisco Soares)

Roman “Pozitivna” brazilskog lijecnika i knjizevnika Francisca Soaresa donosi nam pricu o 16-godišnjoj Patriciji koja saznaje da je trudna. No, to nije sve. Patricia je i HIV pozitivna. Njezina trudnoca tako nadilazi probleme maloljetnicke trudnoce i postajemnogo više – borba za vlastito nerodeno dijete koje zeli zaštititi od prijetece bolesti, ali i za vlastito zdravlje.
Uz to, “Pozitivna” otvara široki spektar tema, od maloljetnicke trudnoce, autoimunih bolesti, alternativnog spolnog zivota, odbacivanja i diskriminacije – još uvijek, nazalost, prisutne kada je rijec o nositeljima virusa HIV-a – pa sve do neupitne roditeljske podrške i nove ljubavi zahvaljujuci kojoj svaki problem postaje podnošljiviji.
Ovaj roman nipošto ne bi bio potpun bez velike pomoci i potpore Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa.

Raširenost zaraze HIV-om u cijelom svijetu jedan je od velikih izazova 21. stoljeca. Ljudski organizam nije sposoban samostalno se obraniti od virusa, djelotvorno cjepivo ne postoji, lijekovi nisu ucinkoviti kako bi se uklonio uzrok zaraze. Sve su to razlozi zbog kojih covjecanstvo postaje ranjivo. Jedini put koji se do sada pokazao djelotvornim je prevencija. U ovom romanu autor upozorava na preventivne mjere koje bismo svi trebali usvojiti. I nipošto ne smijemo zaboraviti naglasiti da zarazenost HIV-om ne mozemo shvatiti kao smrtnu presudu.

  • ISBN: 9789537780463
  • Izdavac: Studio Tim
  • Godina: 2016.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 276

Cijena: 72,00 kn