Prakticni ribolov – Enciklopedija (Tony Miles)

Udicarenje je jedan od najpopularnijih sportova u cijelom svijetu koji muškarcima i zenama svih dobi i znanja pruza beskrajne sate zadovoljstva. Ovaj cjeloviti i prakticni vodic, kako pocetnicima tako i onima upucenijima, predstavlja tri glavne ribolovne discipline – sportski ribolov na slatkim vodama, udicarenje na moru i ribolov mušicom na salmonidne ribe – nudeci ribolovcu opširan uvid u ono što se lovi, kako se lovi, razlicite nacine ribolova i najbolja staništa gdje se to moze ciniti.

"Prakticni ribolov – enciklopedija" sadrzi slikovni vodic u glavne riblje vrste s kojima se susrece ribolovac, medu njima su slatkovodni šaran, klen i mrena, morski luben, raza i skuša, te od salmonidnih riba losos i pastrva. Tu ima korisnih savjeta o raspoznavanju, potencijalnoj velicini, ponašanju i hranidbenim navikama. Opisani su i svi tipovi prirodnih i umjetnih mamaca i varalica kao i najbolje metode njihove uporabe, te korak-po-korak upute o pripremanju mamaca i izradi mušica. Detaljno su opisane razlicite ribolovne tehnike na slatkim vodama i na moru te ribolov mušicom, a tu je i ribolov plovkom, ribolov "iz ruke", ribolov "na dnu", površinski ribolov i ribolov polagaljkom, a zatim ribolov s pješcane plaze, s obale i ribolov iz plovila, a sve je popraceno cjelovitim dijagramima sistema za ribolov te objašnjenjima o tome kada i gdje primijeniti najprikladniju tehniku. Išcitavanje vode, bilo tekucice ili stajacice, jezera, rijeke ili akumulacije, jedno je od vaznih ribolovnih umijeca; autori, svi vrsni strucnjaci svako na svom polju, govore vam kako se to radi i gdje se moze uloviti najbolji plijen.

"Prakticni ribolov – enciklopedija" vrlo je vazan i informativan prirucnik za sve ribice pocetnike, a i ostalim ribolovcima pruza veliko zadovoljstvo i mogucnost unapredenja sportskih vještina.

  • ISBN: 9789536232774
  • Izdavac: Leo Commerce
  • Godina: 2000.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 256
  • Format: 23,50×29,50 cm

Cijena: 351,00 kn