Quo vadis homo (Filip Corlukic)

Analizirajuci svete knjige suvremenih monoteistickih religija, ali i budizma i hinduizma, kao i vrlo starih na mitologijama zasnovanih religija i tumaceci ih dostignucima naše suvremene znanosti, Filip Corlukic u ovoj knjizi donosi suvremenu sintezu sociološko-psihološke misli covjecanstva. Iako zadire u mnoga razlicita podrucja, zajednicka nit koja povezuje autorove teme sadrzana je vec u posveti knjige ideji Ujedinjenih naroda, odnosno svima nama potrebnom zajedništvu razlicitosti.
Kroz analizu ideja sadrzanih u svetim knjigama, autor nam sugerira zakljucak da sve religije u biti zastupaju iste poruke. Razlicite istine koje obicno smatramo oštro suprotstavljenima, po autorovu mišljenju samo su aspekti iste istine. Premda se on u svojim znanstvenim traganjima iscrpno sluzio starim vjerskim zapisima, osobito Biblijom i Kuranom, u strogom smislu rijeci ovo nije samo religijska knjiga. Ona sadrzi i povijest ljudskih teznja, kao i mnoge suvremene socioliške i psiholiške dileme.
U tumacenjima raznih fenomena i dilema ljudske duše ona nosi više rješenja i nrazrjašenja nego što ih nalazimo u mnogim knjigama suvremene psihoanalize. U cilju stvarnog razumijevanja nekih fenomena cesto spominjanih u svetim knjigama, Corlukic na samom pocetku knjige uvodi oslanjanje na Einsteinovu kvantnu mehaniku, povezanu s epohalnim rezultetima istrazivanja stanica i molekularne biologije – što je zaista veliko iznenadjenje i apsolutna novost. Quo vadis homo zanimljiva je i originalna knjiga koja ce potaknuti citatelja da razmišlja o sudbonosnim problemima današnjice.

  • ISBN: 9789533490243
  • Izdavac: Fokus
  • Godina: 2016.
  • Uvez: meki
  • Jezik: Hrvatski
  • Broj stranica: 535

Cijena: 134,10 kn