Razlicita (Veronica Roth)

JEDAN IZBOR

odlucuje tko su ti prijatelji

JEDAN IZBOR

definira tvoja uvjerenja

JEDAN IZBOR

odreduje kome si lojalan – zauvijek

JEDAN IZBOR MOZE TE PREOBRAZITI

 

Šesnaestogodišnja se Tris nalazi pred strašnim izborom jer se ne uklapa u podijeljeno društvo kojemu se svi moraju pokoriti. Stoga Tris krece u pustolovinu kako bi doznala kamo doista pripada. Zaprepaštena surovošcu zivota, ona ne moze vjerovati nikome. Pa ipak, upoznat ce privlacnog mladica koji se istovremeno doima i prijeteci i zaštitnicki. Najtezi je izbor tek išcekuje.

Nastupni roman Veronice Roth Razlicita kompleksna je prica o šesnaestogodišnjakinji koja je prisiljena izabrati izmedu tipicne i sebicne obitelji te avanturisticke i neizvjesne buducnosti. Beatrice „Tris“ Prior zivi u Chicagu koji se raspada, grad je podijeljen na pet frakcija, u skladu s uvjerenjima i strastima. No, Tris se suocava sa svojim najdubljim strahovima kad otkrije da je Razlicita i da je stoga meta opasnih lidera. Paralelno se upušta u romanticnu i nasilnu vezu s instruktorom, a roman se pretvara u nepredvidljivu i neizbjeznu avanturu. Razlicita je distopijski triler nabijen napetim odlukama, melodramatskim izdajstvima, neocekivanim posljedicama i neobicnom ljubavnom pricom.

“Knjiga koja se ne ispušta iz ruku.

Savršena kombinacija akcije i ljubavne price.

Jedva cekamo nastavak.”

Amazon.com

 

“Bila sam skepticna prema usporedbi Razlicite s Igrama gladi i Harry Potterom, ali kad sam je uzela u ruke, više je nisam ispuštala. Roth je stvorila uzbudljivu pricu koja citatelja drzi u neizvjesnosti od pocetka do kraja i otkriva nove svjetove u svakom poglavlju. Ukoliko vec niste, svakako procitajte citavu trilogiju, tim više što ce se Razlicita ovog proljeca naci u kino dvoranama diljem svijeta.”

Amy Sharps, Guardian

“S Razlicitom, izvrsnim i uzbudljivim romanom,

ostat cete budni citavu noc.”

BookPage

 

“Nepredvidivo, napeto putovanje.”

Publishers Weekly

 

Veronica Roth, spisateljica koja ima samo 22 godine i koja je studirala kreativno pisanje na Northwestern University, nastupila je vrlo uspješno s ovim romanom koji je postao jedan od najvecih bestselera u 2011. godini.

Za sve ljubitelje knjiga Veronice Roth otvorena je Facebook stranica, pozivamo vas sve na druzenje s RAZLICITOM! 

  • ISBN: 978-953-303-648-9
  • UDK: 821.111(73)-93-31=163.42
  • Biblioteka: Graham Greene
  • Izdavac: Naklada Ljevak
  • Godina: 2014.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Prevoditelj: Ivana Sojat-Kuci
  • Broj stranica: 392
  • Format: 13,5×21 cm

Cijena: 35,00 kn