Sam svoj odvjetnik 2015. (Marko Babic)

U ponudi je trece izmijenjeno i dopunjeno izdanje knjige – SAM SVOJ ODVJETNIK – s komentarom, primjerima obrazaca za prakticnu primjenu, sudskom praksom, bilješkama i zbirkom propisa autora: – Marko Babic dipl. iur.

Knjiga «Sam svoj odvjetnik» predstavlja uvid u raznovrsne pravne radnje i postupanja u postupcima pred sudovima i drugim tijelima. U ovoj knjizi je predstavljena problematika iz dvadeset razlicitih pravnih podrucja, kao što su: – kazneni postupak, parnicni postupak, upravni postupak, izvanparnicni postupak, radnopravni odnosi, oblast ugovaranja, poslovnog dopisivanja te druga pravna podrucja.

Materija je prikazana s kratkim uvodnim razmatranjem ili kompletnim pregledom cjelokupnog  postupka, sukladno pozitivnim zakonskim propisima, s prakticnim primjerima (564-primjera) pogodnim za postupanje kao i s sudskom praksom, bilješkama.

Ova knjiga ce posluziti kao praktikum i podsjetnik kako odvjetnicima, tako i pravnicima iz gospodarstva i drzavne uprave koji se sa predmetnom problematikom susrecu i s drugih aspekata kroz svakodnevni rad i praksu, bez obzira na djelatnost.

Knjiga je osmišljena kao pravna pomoc i okvirno uputstvo kod obavljanja odredenih pravnih radnji, pa je, u zelji da obradenu materiju priblizi i osobama koje nemaju pravnu naobrazbu, jednim dijelom prilagodena laicima kako bi se i oni njome mogli posluziti.

  • ISBN: 9789536957750
  • Izdavac: Vizura
  • Godina: 2015.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 1346

Cijena: 480,00 kn